Weingut Rings, Spätburgunder Freinsheim

€ 20,95 Toevoegen
(0,0 / 5)
Beoordeel dit product
Plaats een review
Kleur Rood
Smaak Droog
Land Duitsland
Regio Pfalz
Druivenras Spätburgunder
Producent Weingut Rings
Jaargang 2015
Afsluiting Kurk
Alcoholpercentage 13,5%
Bewaarpotentie t/m 2023
Schenkadvies 16°C
Lekker bij Paddenstoelen, wit vlees, tonijn, groentecurry's, kalfsvlees
Artikelnummer 50010915
Aantal per verpakking 1 fles
BTW 21%

Beschrijving

Proefnotitie: Net als alle wijnen van Weingut Rings heeft deze Spätburgunder geen enkel restsuiker. De wijn is daardoor mooi droog en elegant. Hele geurige wijn die je doet denken aan rijpe kersen en specerijen. In de smaak weer mooie kruiden en sappigheid. Hele rijpe smaken met een fluweelzachte afdronk. De wijn krijgt een 11 maanden houtopvoeding op gebruikte houten vaten. Alle druiven worden met de hand geplukt.
De wijn komt van de wijngaarden rondom het plaatsje Freinsheim. Een aantal topwijngaarden waarmee het specifieke terroir in deze wijnen tot uitdrukking komt.

Eén van de grootste talenten van Duitsland: Weingut Rings uit het plaatsje Freinsheim in de Pfalz. De gebroeders Steffen en Andreas Rings zijn in rap tempo Duitsland aan het veroveren. Zo eindigden zij in 2011 als tweede bij "Best of Riesling", wonnen in 2 categorieën de Deutsche Rotwein prijs en eindigden met hun Sauvignon in de top 10 van Duitsland. Twee citaten van het beroemde wijntijdschrift Vinum zeggen alles:

"Junge deutsche Talente mit grosser Zukunft"

"Das Weingut Rings ist der Formel 1 Renner unter Deutschlands Weingütern" "In atemberaubendem Tempo wird es immer noch besser "

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'