Leeftijdcheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Blog

RSS Feed
 1. Was ich noch zu sagen hätte

  17 juli 2020 om 17:26 door Waldemar

  Duitsland. Het grote Hinterland dat toch voornamelijk bekend staat om ambachtelijk bier, vleesrijke gerechten en ja, dé Schwalbe uit 1974.

  Lees meer

 2. Het glaasje geluk in vreemde tijden

  8 juli 2020 om 15:33 door Waldemar

  Op 1 juli ging er een zucht van opluchting door Nederland. In alle windstreken werd het afbouwen van de coronamaatregelen gevierd als een overwinning op onszelf. Vooral de heropening van de horeca werd met luid gejuich ontvangen. Er mag weer zonder schuldgevoel geproost worden, en dat is best een toost waard.

  Lees meer

 3. Appellation d’Origine Contrôlée du Puy

  7 september 2015 om 15:53 door Eline Groenendijk

  linzen.j

  Lange leve de linze!
  Linzen brengen geluk, zeggen de Italianen. We weten inmiddels allemaal dat linzen gezond zijn, maar wist u dat ze ook geluk brengen? In Italië geldt naar oud Romeins gebruik: hoe meer linzen je eet, hoe gelukkiger en rijker je wordt. Dus schep maar vol dat bord!

  Lees meer

 4. Water bij de wijn

  1 augustus 2015 om 15:05 door Eline Groenendijk

  water met citroen

  De truc om redelijk wat wijntjes te drinken en toch ‘helder’ te blijven is genoeg water drinken bij de wijn. Ook in restaurants bestel ik naast een glas wijn altijd een karaf kraanwater.
  Zeker bij (hoogzomerse) temperaturen heeft je lichaam meer vocht nodig, anders stijgt de alcohol te snel naar je hoofd.

  Lees meer

 5. Prima Primi

  28 mei 2015 om 13:15 door Eline Groenendijk

  macrina

  Italië is mijn favoriete vakantieland. Om één simpele reden: wijn & spijs. Dat klopt daar! Een verademing, want in veel vakantielanden neem ik genoegen met een stapje terug op wijn/spijs gebied t.o.v. mijn eigen keuken. In Italië word ik weer geïnspireerd, verrast en verblijd met al dat heerlijks dat het land te bieden heeft.

  Lees meer

 6. Pitchen

  29 april 2015 om 14:14 door Eline Groenendijk

  asperges

  Op vrijdag 1 mei moet ik pitchen.
  In 3 minuten presenteren wat mijn droom is.
  Mijn droom is het openen van een unieke wijnbar met wijnkelder in een historisch stukje Amersfoort.
  Drie kandidaten, drie pitches. Degene die wint krijgt twee jaar lang gratis huur van de locatie en kan zijn droom realiseren.

  Lees meer

 7. Perfecte Pasen

  4 april 2015 om 13:55 door Eline Groenendijk

  zuurkool

  Van de week ben ik naar de film ‘Fucking Perfect’ van topchef Sergio Herman geweest. Mooi portret van een perfectionistisch culinair genie, die het koken tot kunst heeft verheven en die het perfectionisme niet los kan laten. Herkenbaar en begrijpelijk. Als je weet wat je krachten zijn, moet je ze benutten. Toch ook gevaarlijk; je kan niet altijd op scherp staan.

  Lees meer

 8. Voorjaarsklaar

  20 maart 2015 om 13:20 door Eline Groenendijk

  komkommers

  De lente is begonnen!

  Een dag om te vieren. Net als iedere dag overigens.
  Er zijn ook mensen die het voorjaar starten met een grote schoonmaak.

  Lees meer

 9. Koekje erbij?

  2 maart 2015 om 16:27 door Eline Groenendijk

  Gewurtz terlan

  Overal waar je een kopje koffie of thee bestelt, krijg je er iets bij.
  Vaak een koekje. Verpakt in zo’n goedkoop folietje. Afkomstig van de groothandel en vaak vies. Soms een vers koekje. Nadeel daarvan is dat ze regelmatig gortdroog zijn.
  Ik ben wel eens op mijn mountainbike in het bos onderuit gegaan. Viel met mijn gezicht midden in het zand. Zo proeft dat, zo’n koekje . Gortdroog….En dan presteren ze het ook nog deze koekjes ‘zandkoekjes’ te noemen. Slechte marketing als je het mij vraagt.
  Dat koekje bij de koffie of thee blijft bij mij 9 van de 10 keer gewoon liggen op z’n schoteltje. Zonde eigenlijk, want waarschijnlijk verdwijnt het na afruimen in de prullenbak. Behalve de groothandelskoekjes, deze worden door hun verpakking hergebruikt. Dus toch een voordeel, want ik ben fel tegen voedselverspilling.

  Lees meer

 10. “Delen is het nieuwe hebben”

  9 februari 2015 om 14:59 door Eline Groenendijk

  portobello

  Bovenstaande uitspraak doe  ik graag. In deze materialistische samenleving waarin we alles  (en het liefst als een van de eersten) willen ‘hebben’, vind ik het zo fijn om met lieve mensen om mij heen dingen te delen.

  Lees meer

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'