Shop bewust, mail gerust!

Beste wijnliefhebbers,

Waarschijnlijk heeft ook u de persconferentie gezien met de aangescherpte maatregelen die de regering heeft afgekondigd. Ook voor onze winkel heeft dat de nodige consequenties, nl:
Yes! We mogen gewoon openblijven;
Maar we moeten ons aan de 1,5 m. afstand houden;
Dus mogen er nog maar 3 personen tegelijk naar binnen.
 
Maar we begrijpen natuurlijk dat u in deze maanden, die u veelal thuis doorbrengt, graag een goed glas wijn wilt blijven drinken, en wij willen die wijn dolgraag blijven leveren dus met elkaar gaan we deze tijd goed doorkomen. Hoe?
Door de hele week gewoon open te zijn;
Door dagelijks gratis te bezorgen.
 
Om het risico van besmetting tot een minimum te beperken vragen wij u vriendelijk, maar dringend om uw bestellingen door te bellen (033-4750621), te appen (06-53379735) of te mailen (amersfoort@henribloem.nl). We bezorgen bijna dagelijks in en om Amersfoort, en brengen uw wijn in principe tot aan de voordeur. Op uitdrukkelijk verzoek zetten wij het ook in uw kelder, maar vragen u daarbij wel om de voorgeschreven afstand van 1,5 meter te respecteren. Woont u verder weg, dan is de verzending (binnen Nederland) gratis, ongeacht het bedrag.
 
Toch gezellig zelf naar de winkel komen? Van harte welkom natuurlijk, maar ook daar moeten wij, in uw en ons belang, de afstand van 1,5 m. echt in acht nemen. Hoewel het volledig tegen onze principes van gastvrijheid en gezelligheid indruist, vragen we u daarom om alléén te komen. Wij verwachten dat u daar begrip voor zult hebben, evenals voor het feit dat de contactmomenten misschien wat korter zullen zijn dan u van ons gewend bent, dus:
De glimlach blijft, alleen moet hij een grotere afstand overbruggen.
 
Onze openingstijden blijven ongewijzigd, waarbij opgemerkt dat de ochtenduren veelal wat rustiger zijn. Misschien iets om in gedachte te houden.
 
Helaas moeten we al onze geplande activiteiten, zoals cursussen, workshops en de voorjaarsproeverij tot nader order opschorten, en ook zal er op zaterdag even niets te proeven zijn, maar daar vinden we vast wel wat op.
Zelfs onze kleinste gasten hebben het moeilijk, want de snoeppot is tijdelijk verdwenen.
 
Tot slot: we hopen natuurlijk van harte dat u bespaard blijft voor het Corona-virus of dat het u in het ergste geval slechts in lichte mate treft, maar we hopen ook dat u de komende maanden gewoon uw vertrouwde wijn van Henri Bloem blijft drinken, en dat we er met elkaar het beste van gaan maken om deze zeer ingrijpende crisis het hoofd te bieden.
 
Dus kijk ook eens rond op onze website www.henribloem.nl en
SHOP BEWUST, MAIL GERUST!
 
Veel sterkte de komende tijd en maak het thuis dan maar extra gezellig!

met een hartelijke groet

Wim & Huub

Wijnkoperij Henri Bloem
Leusderweg 161
3818 AC AMERSFOORT

Marqués de Murrieta, Rioja Castillo Ygay Gran Reserva Especial

€ 96,50 Toevoegen
(0,0 / 5)
Beoordeel dit product
Plaats een review
Kleur Rood
Smaak Droog
Land Spanje
Regio Rioja
Druivenras Mazuelo, Tempranillo
Producent Marqués de Murrieta
Jaargang 2009
Afsluiting Kurk
Alcoholpercentage 14%
Bewaarpotentie t/m 2024
Schenkadvies 19°C, Karafferen
Lekker bij Alle soorten vlees, wild, Iberico en scherpe kazen
Artikelnummer 33011309
Aantal per verpakking 1 fles
BTW 21%

Beschrijving

Proefnotitie: Castillo Ygay is de beroemde wijngaard van Marqués de Murrieta, één van de grote klassieke namen in het Rioja gebied. Zij maken uitsluitend wijn van zeer hoge kwaliteit en hebben hiermee wereldfaam gekregen. Castillo Ygay ligt in de Rioja Alta, volgens velen het beste deel van de streek. Voor deze wijn worden uitsluitend de allerbeste Tempranillo (89%) en Mazuelo (11%) druiven gebruikt. Na de gisting volgt een uitzonderlijk lange rijping van maar liefst 30 maanden op eikenhouten fusten, waarvan minstens 10 maanden op nieuwe houten vaten. De Tempranillo druiven rijpen op Amerikaans eiken en de Mazuelo op Franse vaten. Daarna rijpt de wijn in de fles nog verder gedurende 36 maanden. De wijn is daarom zeer getypeerd door deze lange rijping en heeft een lichte kleur met verfijnde en complexe rijpingsgeuren. Deze prachtige en klassieke stijl Gran Reserva komt het beste tot zijn recht indien u de wijn 1 à 2 uur vantevoren in een karaf schenkt. Klassieke rioja met kracht en intensiteit, peperkoek en kaneel, tannines en kruiden, sap en stevigheid, complexiteit. Heerlijk bij alle soorten vlees, wild, Iberico en scherpe kazen.

Marqués de Murrieta is één van de klassieke grootheden in de Rioja. Dit bedrijf maakt uitsluitend hoge kwaliteit wijnen waarbij men vasthoudt aan de traditionele wijze van wijn maken. De wijngaarden van Marqués de Murrieta liggen in de Rioja Alta, dit is het beste deel van de Rioja' en de krachtige rode 'Reserva', 'Castillo Ygay' en de 'Dalmau' bij de allerbeste wijnen van het land.

 1. Appellation d’Origine Contrôlée du Puy

  7 september 2015 door Eline Groenendijk

  linzen.j

  Lange leve de linze!
  Linzen brengen geluk, zeggen de Italianen. We weten inmiddels allemaal dat linzen gezond zijn, maar wist u dat ze ook geluk brengen? In Italië geldt naar oud Romeins gebruik: hoe meer linzen je eet, hoe gelukkiger en rijker je wordt. Dus schep maar vol dat bord!

  Lees verder

 2. Water bij de wijn

  1 augustus 2015 door Eline Groenendijk

  water met citroen

  De truc om redelijk wat wijntjes te drinken en toch ‘helder’ te blijven is genoeg water drinken bij de wijn. Ook in restaurants bestel ik naast een glas wijn altijd een karaf kraanwater.
  Zeker bij (hoogzomerse) temperaturen heeft je lichaam meer vocht nodig, anders stijgt de alcohol te snel naar je hoofd.

  Lees verder

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'