Leeftijdcheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Amersfoortse bonbons

zondag 02 november 2014

U kunt bij ons terecht voor Portbonbons en bonbons met een vulling van de dessertwijn PX.

Wijn en chocolade? Een mooie combinatie! Speciaal voor alle Amersfoorters (en alle andere chocoladeliefhebbers) heeft Wijnkoperij Henri Bloem Amersfoort in samenwerking met Banketbakker Maison Pierre twee bonbons ontwikkelt.

Dé Portbonbon
Port en chocolade gaan goed samen.
Zelfs zo goed samen dat ze met elkaar in een bonbon nóg lekkerder zijn.
Banketbakker Maison Pierre ging voortvarend aan de slag en maakte een prachtige portbonbon op basis van 54% pure chocolade met een Ruby Reserve Port van Quinta de Ventozelo van Wijnkoperij Henri Bloem. De portbonbon is afgewerkt met een mooie suikerparel.
Een geweldig samenwerkingsproject.

‘Kei van een bonbon’
De Amersfoortse Kei is een grote steen in Amersfoort, waaraan de stad de bijnaam ‘Keistad’ en haar inwoners de geuzennaam ‘Keientrekkers’ danken.
Op 7 juni 1661 trokken 400 inwoners van Amersfoort de kei op een slee naar de Varkensmarkt. Sinds 1953 staat de Kei op zijn huidige plek aan de Stadsring en kent iedereen Amersfoort als ‘Keistad’.
Ter gelegenheid daarvan ontwikkelde Banketbakkerij Maison Pierre en Wijnkoperij Henri Bloem uit Amersfoort een jaar geleden een exclusieve Amersfoortse bonbon.
Het recept voor dit blijvende succes in Amersfoort is een basis van een pure chocoladebakje, gevuld met in Malaga PX gewelde rozijnen. Daarbovenop een luchtige chocoladecrème die op smaak is gebracht met de Malaga PX. Vervolgens afgewerkt met een PX rozijn. Dit geheel is overgoten met een pure ( 48.8% ) chocolade. Het resultaat is een heuse ‘Kei van een bonbon’ ontwikkelt n.a.v. het enthousiasme van diverse Amersfoorters door een tweetal Amersfoortse winkeliers.

Alle twee de varianten bonbons zijn verkrijgbaar in een luxe doosje voor € 7,95 per stuk. Leuk om cadeau te geven of voor uzelf. Een combinatiegeschenk van de bonbons met een fles bijbehorende Port of PX is uiteraard ook mogelijk. Eventueel verpakt in een houten kistje. Ook zeer geschikt als relatiegeschenk. 

« Terug

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'