Shop bewust, mail gerust!

Beste wijnliefhebbers,

Waarschijnlijk heeft ook u de persconferentie gezien met de aangescherpte maatregelen die de regering heeft afgekondigd. Ook voor onze winkel heeft dat de nodige consequenties, nl:
Yes! We mogen gewoon openblijven;
Maar we moeten ons aan de 1,5 m. afstand houden;
Dus mogen er nog maar 3 personen tegelijk naar binnen.
 
Maar we begrijpen natuurlijk dat u in deze maanden, die u veelal thuis doorbrengt, graag een goed glas wijn wilt blijven drinken, en wij willen die wijn dolgraag blijven leveren dus met elkaar gaan we deze tijd goed doorkomen. Hoe?
Door de hele week gewoon open te zijn;
Door dagelijks gratis te bezorgen.
 
Om het risico van besmetting tot een minimum te beperken vragen wij u vriendelijk, maar dringend om uw bestellingen door te bellen (033-4750621), te appen (06-53379735) of te mailen (amersfoort@henribloem.nl). We bezorgen bijna dagelijks in en om Amersfoort, en brengen uw wijn in principe tot aan de voordeur. Op uitdrukkelijk verzoek zetten wij het ook in uw kelder, maar vragen u daarbij wel om de voorgeschreven afstand van 1,5 meter te respecteren. Woont u verder weg, dan is de verzending (binnen Nederland) gratis, ongeacht het bedrag.
 
Toch gezellig zelf naar de winkel komen? Van harte welkom natuurlijk, maar ook daar moeten wij, in uw en ons belang, de afstand van 1,5 m. echt in acht nemen. Hoewel het volledig tegen onze principes van gastvrijheid en gezelligheid indruist, vragen we u daarom om alléén te komen. Wij verwachten dat u daar begrip voor zult hebben, evenals voor het feit dat de contactmomenten misschien wat korter zullen zijn dan u van ons gewend bent, dus:
De glimlach blijft, alleen moet hij een grotere afstand overbruggen.
 
Onze openingstijden blijven ongewijzigd, waarbij opgemerkt dat de ochtenduren veelal wat rustiger zijn. Misschien iets om in gedachte te houden.
 
Helaas moeten we al onze geplande activiteiten, zoals cursussen, workshops en de voorjaarsproeverij tot nader order opschorten, en ook zal er op zaterdag even niets te proeven zijn, maar daar vinden we vast wel wat op.
Zelfs onze kleinste gasten hebben het moeilijk, want de snoeppot is tijdelijk verdwenen.
 
Tot slot: we hopen natuurlijk van harte dat u bespaard blijft voor het Corona-virus of dat het u in het ergste geval slechts in lichte mate treft, maar we hopen ook dat u de komende maanden gewoon uw vertrouwde wijn van Henri Bloem blijft drinken, en dat we er met elkaar het beste van gaan maken om deze zeer ingrijpende crisis het hoofd te bieden.
 
Dus kijk ook eens rond op onze website www.henribloem.nl en
SHOP BEWUST, MAIL GERUST!
 
Veel sterkte de komende tijd en maak het thuis dan maar extra gezellig!

met een hartelijke groet

Wim & Huub

Wijnkoperij Henri Bloem
Leusderweg 161
3818 AC AMERSFOORT

Marqués de Murrieta, Rioja Dalmau

€ 69,95 Toevoegen
(0,0 / 5)
Beoordeel dit product
Plaats een review
Kleur Rood
Smaak Droog
Land Spanje
Regio Rioja
Druivenras Cabernet Sauvignon, Graciano, Tempranillo
Producent Marqués de Murrieta
Jaargang 2014
Afsluiting Kurk
Alcoholpercentage 14%
Bewaarpotentie t/m 2024
Schenkadvies 19°C, Karafferen
Lekker bij Complexe vleesschotels, gegrild vlees, wild en kazen
Artikelnummer 33011114
Aantal per verpakking 1 fles
BTW 21%

Beschrijving

Proefnotitie: Dalmau is de meest geconcentreerde rode wijn van de befaamde Marqués de Murrieta en wordt in een beperkte hoeveelheid gemaakt (minder dan 20.00 flessen per jaar). De druiven komen van één, individuele wijngaard met zeer oude stokken (60 jaar) Tempranillo (85%), Cabernet Sauvignon en Graciano druiven. Na de gisting rijpt de Dalmau ruim 21 maanden op nieuwe, kleine eikenhouten fusten van Franse origine. De schrijvende wijnpers is zeer lovend over Dalmau. De Spaanse Peñin gids bijvoorbeeld, plaatst de wijn bij de absolute top van Spanje. Een geconcentreerde krachtpatser: dieprood van kleur, intens van geur met nuances van chocolade, cacao en ingelegd fruit. De smaak zet zeer krachtig en overweldigend in en toont een evenwichtige concentratie van tannine, frisse zuren en alcohol. Lekker bij complexe vleesschotels, gegrild vlees, wild en kazen.

Marqués de Murrieta is één van de klassieke grootheden in de Rioja. Dit bedrijf maakt uitsluitend hoge kwaliteit wijnen waarbij men vasthoudt aan de traditionele wijze van wijn maken. De wijngaarden van Marqués de Murrieta liggen in de Rioja Alta, dit is het beste deel van de Rioja' en de krachtige rode 'Reserva', 'Castillo Ygay' en de 'Dalmau' bij de allerbeste wijnen van het land.

 1. Appellation d’Origine Contrôlée du Puy

  7 september 2015 door Eline Groenendijk

  linzen.j

  Lange leve de linze!
  Linzen brengen geluk, zeggen de Italianen. We weten inmiddels allemaal dat linzen gezond zijn, maar wist u dat ze ook geluk brengen? In Italië geldt naar oud Romeins gebruik: hoe meer linzen je eet, hoe gelukkiger en rijker je wordt. Dus schep maar vol dat bord!

  Lees verder

 2. Water bij de wijn

  1 augustus 2015 door Eline Groenendijk

  water met citroen

  De truc om redelijk wat wijntjes te drinken en toch ‘helder’ te blijven is genoeg water drinken bij de wijn. Ook in restaurants bestel ik naast een glas wijn altijd een karaf kraanwater.
  Zeker bij (hoogzomerse) temperaturen heeft je lichaam meer vocht nodig, anders stijgt de alcohol te snel naar je hoofd.

  Lees verder

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'