Ramos Pinto, LBV 2009

€ 19,95
(0,0 / 5)
Beoordeel dit product
Plaats een review
Kleur Rood
Smaak Zoet
Land Portugal
Regio Douro
Druivenras Sousäo, Tinta de Barca, Touriga Franca, Touriga Nacional
Producent Ramos Pinto
Afsluiting Kurk
Alcoholpercentage 20%
Bewaarpotentie t/m 2025
Schenkadvies 19°C
Lekker bij Wild, kaas, donkere chocolade, rood fruit desserts, chocolade met rood fruit
Artikelnummer 47040609
Aantal per verpakking 1 fles
BTW 21%

Beschrijving

Proefnotitie: LBV port komt van een wijnjaar en een oogst. Een krachtige volle en harmonieuze port. In de smaak chocolade en romige kaas. Na rijping in kelder nog complexere en rijkere smaken.  

Casa Ramos Pinto werd opgericht in 1880 door Adriano Ramos Pinto. Ramos Pinto werd al snel bekend door de innovativiteit en ondernemendheid. Dit ging samen met een goede kwaliteit van de wijnen en zorgde ervoor dat Ramos Pinto in begin van de 20ste eeuw verantwoordelijk was voor de helft van de wijnexport naar Zuid-Amerika.

Ook beschikt het wijnhuis over een museum, vanaf het begin is men bezig geweest met het aanleggen van een unieke collectie kunstobjecten. Het museum van Casa Ramos Pinto past goed binnen de werkfilosofie van stichter Adriano Ramos Pinto. In 1990 werd Casa Ramos Pinto deel van de Roederer Group, waarvan de historie overeenkomt met die van Ramos Pinto.

Ramos Pinto is een vooruitstrevend porthuis van extreem hoge klasse. Het beste bewijs is Quinta da Ervamoira, een van de grootste terrasloze wijngaarden in de Douro Superior. De druiven van de Ervamoira worden gebruikt in vintage en in de tien jaar oude single-quinta-tawny. 

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'