Weingut Rings, Riesling Kalkmergel

€ 11,95 Toevoegen
(0,0 / 5)
Beoordeel dit product
Plaats een review
Kleur Wit
Smaak Droog
Land Duitsland
Regio Pfalz
Druivenras Riesling
Producent Weingut Rings
Jaargang 2017
Afsluiting Schroefdop
Alcoholpercentage 12,5%
Bewaarpotentie t/m 2020
Schenkadvies 11°C
Lekker bij Zuurkool, witvis, rijke voorgerechten, oosterse keuken
Artikelnummer 50010317
Aantal per verpakking 1 fles
BTW 21%

Beschrijving

Proefnotitie: Deze Riesling komt van een bodem die doordrongen is van kalkhoudende mergel. De mergel bestaat uit klei en kalksteen. Het aandeel kalkgehalte is hoger en dat zorgt voor een mildere zuurgraad en uitgesproken mineralen tonen. U ruikt steenvruchten en kruidigheid. De Riesling Kalkmergel is mineraal in de mond en heeft een prachtige zoet-zuur verhouding. Het zuur is aanwezig maar blijft zeer discreet op de achtergrond. Samen met een fijne lange afdronk maakt het een wijn om te drinken bij vele gerechten.

Eén van de grootste talenten van Duitsland: Weingut Rings uit het plaatsje Freinsheim in de Pfalz. De gebroeders Steffen en Andreas Rings zijn in rap tempo Duitsland aan het veroveren. Zo eindigden zij in 2011 als tweede bij "Best of Riesling", wonnen in 2 categorieën de Deutsche Rotwein prijs en eindigden met hun Sauvignon in de top 10 van Duitsland. Twee citaten van het beroemde wijntijdschrift Vinum zeggen alles:

"Junge deutsche Talente mit grosser Zukunft"

"Das Weingut Rings ist der Formel 1 Renner unter Deutschlands Weingütern" "In atemberaubendem Tempo wird es immer noch besser "

 

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'