Bodegas Mas Alta, La Creu Alta

€ 85,00 Toevoegen
(0,0 / 5)
Beoordeel dit product
Plaats een review
Kleur Rood
Smaak Droog
Land Spanje
Regio Priorat
Druivenras Carignan, Garnacha, Syrah
Producent Bodegas Mas Alta
Jaargang 2015
Afsluiting Kurk
Alcoholpercentage 15%
Bewaarpotentie t/m 2032
Schenkadvies 20°C, Karafferen
Lekker bij Rijke vleesgerechten, sterke kazen
Artikelnummer 30010415
Aantal per verpakking 1 fles
BTW 21%

Beschrijving

Proefnotitie: Topwijn! 50% Carignan van meer dan honderd jaar oude wijnstokken. 35% Grenache Noir en 15% Syrah. Intens  dikke rode kleur met paarse  gloed. Eerst geur van zwart fruit met elementen van mokka, daarna mediterrane kruiden en balsamico De smaak is sensationeel: aanvankelijk elegant en royaal, later explosief. Krachtig, volumineus en diep.
Te bewaren voor de komende 15 tot 20 jaar
Heerlijk om zo te drinken of bij rijke vleesgerechten.

Bodegas Mas Alta
is gevestigd in het traditionele dorp La Vilella Alta. BODEGAS MAS ALTA is het uitgangspunt van vijf Belgische partners. Zij hadden een gemeenschappelijke wens om een goede wijn te produceren. Deze droom is werkelijkheid geworden!
Met respect voor de natuur en het enige uitgangspunt kwaliteit worden de beste wijnen geproduceerd.
De juiste keuze van de wijngaarden is beslissend voor het maken van expressieve wijnen die karakter en elegantie hebben. Sinds 1999 is er zo ongeveer 40 ha aangeplant op geclassificeerde gronden in Priorat. De meeste van de wijngaarden liggen op hoger gelegen gronden die samengesteld zijn uit extreem harde leisteen, de llicorella. Deze bodemsamenstelling maakt de wijnen van Bodegas Mas Alta uniek!   
De vijftig tot honderd jaar oude wijnstokken zorgen voor karaktervolle en complexe wijnen. Een zachte en langzame vinificatie brengen de typische Priorat kwaliteiten tot hun volle recht.

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'