Bodegas Mas Alta, La Basseta

€ 57,50 Toevoegen
(0,0 / 5)
Beoordeel dit product
Plaats een review
Kleur Rood
Smaak Droog
Land Spanje
Regio Priorat
Druivenras Cabernet Sauvignon, Carignan, Garnacha, Syrah
Producent Bodegas Mas Alta
Jaargang 2015
Afsluiting Kurk
Alcoholpercentage 15%
Bewaarpotentie t/m 2030
Schenkadvies 20°C, Karafferen
Lekker bij Kruidige vleesgerechten, scherpe kazen
Artikelnummer 30010315
Aantal per verpakking 1 fles
BTW 21%

Beschrijving

Proefnotitie: Schitterende donkere kersrode kleur met een paarse glans. 40% Carignan, 40% Grenache Noir, 10% Cabernet Sauvignon en 10% Syrah. Intens diepe en complexe neus van donker fruit met sporen van mineralen, mint en kruiden. Elegant pallet met krachtige maar zachte tannines. Koffietinten en kruiden in de mond. De smaak gaat over in een mooie, lange afdronk.
Nu op dronk. Te bewaren tot en met 2028.
Lekker bij kruidige vleesgerechten en scherpe kazen.

Bodegas Mas Alta
is gevestigd in het traditionele dorp La Vilella Alta. BODEGAS MAS ALTA is het uitgangspunt van vijf Belgische partners. Zij hadden een gemeenschappelijke wens om een goede wijn te produceren. Deze droom is werkelijkheid geworden!
Met respect voor de natuur en het enige uitgangspunt kwaliteit worden de beste wijnen geproduceerd.
De juiste keuze van de wijngaarden is beslissend voor het maken van expressieve wijnen die karakter en elegantie hebben. Sinds 1999 is er zo ongeveer 40 ha aangeplant op geclassificeerde gronden in Priorat. De meeste van de wijngaarden liggen op hoger gelegen gronden die samengesteld zijn uit extreem harde leisteen, de llicorella. Deze bodemsamenstelling maakt de wijnen van Bodegas Mas Alta uniek!   
De vijftig tot honderd jaar oude wijnstokken zorgen voor karaktervolle en complexe wijnen. Een zachte en langzame vinificatie brengen de typische Priorat kwaliteiten tot hun volle recht.

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'