Weingut Horst Sauer, Escherndorfer Silvaner Trocken

€ 11,95 Toevoegen
(0,0 / 5)
Beoordeel dit product
Plaats een review
Kleur Wit
Smaak Droog
Land Duitsland
Regio Franken
Druivenras Silvaner
Producent Weingut Horst Sauer
Jaargang 2017
Afsluiting Schroefdop
Alcoholpercentage 12%
Bewaarpotentie t/m 2022
Schenkadvies 10°C
Lekker bij Schaal- en schelpdieren, frisse salades met vis, sushi, Oosterse keuken
Artikelnummer 54010317
Aantal per verpakking 1 fles
BTW 21%

Beschrijving

Proefnotitie: Lichtgeurige fris witte wijn. Pure smaak van de Silvaner druiven met wit en geel fruit en een hintje bloemigheid. Een licht restzoetje maakt het een wijn in balans welke multi inzetbaar is. 

Weingut Horst Sauer behoort bij de absolute top van het wijnbouwgebied Franken en daarmee tot de top van Duitsland. De toonaangevende Duitse wijngids Gault Millau en de Eichelmann beoordelen Horst Sauer met de maximale score.
Horst Sauer bewerkt 16,5 ha, voornamelijk in één van de beroemdste wijnbergen van Duitsland, de Escherndorfer Lump. Een zeer steile wijnberg, die als een holle spiegel op het zuiden ligt en zodoende veel zonlicht en warmte ontvangt.  De voornaamste druivensoorten zijn Silvaner en Riesling. Silvaner geeft zeer sappige wijnen, zuiver en crèmig. De Riesling wijnen zijn als een bergbeek zo zuiver. De Kabinett wijnen van Silvaner en Riesling zij heerlijk licht drinkbaar. De Silvaner en Riesling Spätlese trocken, maar vooral ook de Grosses Gewächs, zijn echte gastronomische wijnen, die prachtig ouderen kunnen.

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'