De Kleine Schorre Barrique
€ 37,95 In winkelmandKleur | Wit |
---|---|
Smaak | Droog |
Land | Nederland |
Regio | Zeeland |
Druivenras | Pinot Blanc, Pinot Gris |
Producent | De Kleine Schorre |
Jaargang | 2022 |
Afsluiting | Schroefdop |
Alcoholpercentage | 12,5% |
Bewaarpotentie | drinken vanaf 2024 tot 2028 |
Schenkadvies | 12°C |
Lekker bij | gevogelte, schelp- en schaaldieren, kreeft Thermidor |
Artikelnummer | 920305 |
---|---|
Aantal per verpakking | 1 |
BTW | 21% |
Beschrijving
Topcuvee van de Kleine Schorre
Deze cuvée Barrique is het opmerkelijke resultaat van veel geduld en uiterste zorg. Na een extra rijping van 9 maanden op eikenhouten vaten, bieden wij u een intense wijn voor bijzondere momenten.
In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. In samenwerking met het gerenommeerde Luxemburgse wijnbedrijf Cep d’Or is een strenge selectie van druiven gemaakt. De keuze van de druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. Een daarvan is dat de wijnen naadloos aan moeten sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Deze zilte zaligheden bestaan uit: mosselen, de Oosterscheldekreeft, oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. De keuze van de druivenrassen is daarom gevallen op de Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en Auxerrois.
Momenteel zijn er al 63.000 wijnstokken geplant. De wijngaard is uitgegroeid tot 14 ha en is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder en het proefdomein ondergebracht. Wanneer het tijd is voor de oogst, is de Wijnhoeve aangewezen op vrijwilligers om de druiven te plukken. De druiven worden met de grootste zorg verwerkt in de kelder op het terrein.
Een bijzondere witte wijn, van een on-Nederlandse klasse. Helder strogeel van kleur. Rijk en breed in de smaak, citrus, rijpe peren, perzik, vanille, acacia, karamel, noten, abrikoos en vlierbloemen. Krachtige smaak, peer en abrikoos, mooi rijp en rond, dik, maar ook een mooie frisheid. Serveer deze gastronomische wijn met gevogelte als parelhoen met een mooie gebrande botersaus ook fijn bij gebakken kalfszwezerik, kalfsoester, asperges Brabanconne, en ook bij diverse vis en schaal/schelp dieren als kabeljauw in botersaus of kreeft Thermidor. En kazen zoals comté of vacherin mont’ dor.