Leeftijdcheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Herdade do Rocim, Mariana Tinto

€ 7,95 € 6,95 Toevoegen
(0,0 / 5)
Beoordeel dit product
Plaats een review
Kleur Rood
Smaak Droog
Land Portugal
Regio Alentejo
Druivenras Alicante Bouschet, Aragonez, Touriga Nacional, Trincadeira
Producent Herdade do Rocim
Jaargang 2020
Afsluiting Kurk
Alcoholpercentage 14%
Bewaarpotentie lekker om binnen nu en drie jaar van te genieten.
Schenkadvies 19°C
Lekker bij Kaas, alledaagse vleesgerechten, gegrild vlees
Artikelnummer 59004
Aantal per verpakking 1 fles
BTW 21%

Beschrijving

Herdade do Rocim is een jong en ambitieus bedrijf in het midden van het uitgestrekte Alentejo - Portugal. Het ligt verscholen ergens tussen de plaatsjes Vidigueira en Cuba.

Twee derde van de aanplant is rood. De druivenrassen die gebruikt worden zijn voor het grootste deel autochtone soorten als Aragones (Tempranillo), Trincadeira en Touriga Nacional. Daarbij zijn andere soorten als Alicante Bouchet, Syrah en Cabernet Sauvignon aangeplant. De witte rassen zijn de voor ons vaak onbekende Antão Vaz, de Arinto en Alvarinho.

De laatste paar jaar is er door Rocim intensief vernieuwd en geinvesteerd in wijngaarden en in de bouw van een architectonisch fraaie nieuwe kelder. Herdade do Rocim is inderdaad een sensationeel complex. Het is gebouwd in een heuvel waardoor koeling natuurlijk en duurzaam is. In het gebouw  veel moderne kunst en in de wijnbar wordt je verwelkomt door lounge muziek. Wij vonden het een inspirerende omgeving om wijnen te proeven.

Het klimaat in de subregio Vidigueira, waar de klimatologische omstandigheden in Alentejo het meest gematigd zijn, biedt een uitstekend microklimaat voor de productie van kwaliteitswijnen.

De arme grond, voornamelijk bestaand uit graniet en schist, heeft een grote potentie voor het produceren van uitstekende wijnen.

Herdade do Rocim: Een prachtige, rustige locatie waar wijnbouw en wijntoerisme hand in hand gaan.

Proefnotitie:

Portugese wijn van onze import uit Alentejo in Portugal. Gemaakt van Touriga Nacional, Alicante Bouschet, Aragonez en Trincadeira. Een pittige rode die heel eigen karakter heeft. Mariana heeft power, veel fruit en is door de lekkere kruidigheid goed in te zetten bij mediterrane gerechten.

Herdade do Rocim Alicante Bouchet

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'