Legras & Haas, Rosé

€ 39,50 Toevoegen
(0,0 / 5)
Beoordeel dit product
Plaats een review
Kleur Rosé
Smaak Droog
Land Frankrijk
Regio Champagne
Druivenras Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Producent Legras & Haas
Afsluiting Kurk
Alcoholpercentage 12,5%
Bewaarpotentie lekker om nu te drinken.
Schenkadvies 8°C
Lekker bij Aperitief, rood fruit, koude vleeswaren, rauwe tonijn, oosterse amuses
Artikelnummer 10060350
Aantal per verpakking 1 fles
BTW 21%

Beschrijving

Proefnotitie: Een assemblage van 50% Chardonnay, 25% Pinot Noir en 25% Pinot Meunier. Handmatige oogst. In de smaak framboos, gember en een cremige mousse. Fris, elegant en mineralig, rood fruit, grapefruit en een droge afdronk.

De 3 broers Rémi, Olivier en Jérôme Legras leiden het bedrijf samen. Op de achtergrond spelen hun ouders François Legras en Brigitte Haas, die het huis in 1991 zijn begonnen om onder eigen naam champagnes te gaan maken, nog zeker een rol, met name bij het blenden van de verschillende percelen. De kracht van de Legras broers ligt in hun compromisloze visie op het produceren van hun wijnen. Elk jaar opnieuw maken zij wijnen met een stevige structuur, een breed pallet, en met het nodige ouderingspotentieel. Samen met de zorg voor de wijngaarden, leidt die visie tot hele pure en klassieke champagnes, die met gemak de strijd aan kunnen met de grotere kwaliteitshuizen. De familie bezit 35 hectare wijngaarden, waarvan de overgrote meerderheid in de gemeente Chouilly, een Grand Cru van de Côte des Blancs, beplant met uitsluitend Chardonnay. Maar er zijn ook wijngaarden in Les Riceys en Vitry. Door deze diversiteit en de pure focus op zuiverheid en kwaliteit, is Legras & Haas in staat om een gamma van 6 prachtige cuvees te produceren. De stijl van de belangrijkste champagnes van Legras & Haas is ‘clean’, ‘risp’, mineralig en elegant. Inmiddels is Legras & Haas wel een gevestigde naam in de nederlandse gastronomie!

Terroir
Chouilly kent een bijzonder terroir. De bodem bestaat uit pure kalk met een dunne toplaag/ Het verschil zit in de ligging want Chouilly is het enige dorp op de Côte de Blancs met vooral hellingen met een noordelijke ligging. Hierdoor hebben de druiven doorgaans net 10 dagen langer nodig om echt rijp te worden, maar door die extra dagen bouwen de druiven ook meer zuren af, waardoor er een mooie balans ontstaat in de wijn die daardoor op jongere leeftijd al toegankelijk is dan veel andere wijnen uit hetzelfde gebied.

Wijnbouw
De stokken zijn gemiddeld rond de 25 jaar. De wijngaarden worden volgens de 'lutte raisonnée beweerkt, maar op verschillende percelen wordt ook steeds meer volledig biologisch gewerkt. Er wordt meer geploegd, er wordt klaver ingezaaid tussen de rijen.

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'