Ramos Pinto, Tawny Port

€ 13,50
(0,0 / 5)
Beoordeel dit product
Plaats een review
Kleur Rood
Smaak Zoet
Land Portugal
Regio Douro
Druivenras Tinta Roriz, Tinto Cäo
Producent Ramos Pinto
Afsluiting Kurk
Alcoholpercentage 20%
Bewaarpotentie t/m 2025
Schenkadvies 19°C
Lekker bij meloen met ham, gerookte zalm, gevulde tomaat met kaas
Artikelnummer 47040750
Aantal per verpakking 1 fles
BTW 21%

Beschrijving

Proefnotitie: Deze tawny krijgt drie jaar houtrijping. Amberkleurig en geurt naar noten, gedroogd fruit, vijgen, kersen, pruimen. Een iets oxodatieve toon vanwege de invloed van zuurstof maar juist dat geeft hem zijn hamonieuze geur en smaak.

Casa Ramos Pinto werd opgericht in 1880 door Adriano Ramos Pinto. Ramos Pinto werd al snel bekend door de innovativiteit en ondernemendheid. Dit ging samen met een goede kwaliteit van de wijnen en zorgde ervoor dat Ramos Pinto in begin van de 20ste eeuw verantwoordelijk was voor de helft van de wijnexport naar Zuid-Amerika.

Ook beschikt het wijnhuis over een museum, vanaf het begin is men bezig geweest met het aanleggen van een unieke collectie kunstobjecten. Het museum van Casa Ramos Pinto past goed binnen de werkfilosofie van stichter Adriano Ramos Pinto. In 1990 werd Casa Ramos Pinto deel van de Roederer Group, waarvan de historie overeenkomt met die van Ramos Pinto.

Ramos Pinto is een vooruitstrevend porthuis van extreem hoge klasse. Het beste bewijs is Quinta da Ervamoira, een van de grootste terrasloze wijngaarden in de Douro Superior. De druiven van de Ervamoira worden gebruikt in vintage en in de tien jaar oude single-quinta-tawny. 

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'