Ramos Pinto, Adriano Reserve White

€ 15,95
(0,0 / 5)
Beoordeel dit product
Plaats een review
Kleur Wit
Smaak Zoet
Land Portugal
Regio Douro
Druivenras Codega, Malvasia Fina, Ribigato, Viosinho
Producent Ramos Pinto
Afsluiting Kurk
Alcoholpercentage 20%
Bewaarpotentie t/m 2025
Schenkadvies 12°C
Lekker bij Foie-gras, gedroogd fruit, pata negra ham, rood fruit, ijs, kaas
Artikelnummer 47040250
Aantal per verpakking 1 fles
BTW 21%

Beschrijving

Proefnotitie: Een delicate witte port. Aromatisch en complex. Tropische, exotische en kruidige tonen. Gemaakt van de meest prestigieuze druivenraasen van de Douro vallei. Deze port is gemaakt van een diversiteit aan wijnen die gemiddels 7 jaar houtrijping hebben ondergaan.

Casa Ramos Pinto werd opgericht in 1880 door Adriano Ramos Pinto. Ramos Pinto werd al snel bekend door de innovativiteit en ondernemendheid. Dit ging samen met een goede kwaliteit van de wijnen en zorgde ervoor dat Ramos Pinto in begin van de 20ste eeuw verantwoordelijk was voor de helft van de wijnexport naar Zuid-Amerika.

Ook beschikt het wijnhuis over een museum, vanaf het begin is men bezig geweest met het aanleggen van een unieke collectie kunstobjecten. Het museum van Casa Ramos Pinto past goed binnen de werkfilosofie van stichter Adriano Ramos Pinto. In 1990 werd Casa Ramos Pinto deel van de Roederer Group, waarvan de historie overeenkomt met die van Ramos Pinto.

Ramos Pinto is een vooruitstrevend porthuis van extreem hoge klasse. Het beste bewijs is Quinta da Ervamoira, een van de grootste terrasloze wijngaarden in de Douro Superior. De druiven van de Ervamoira worden gebruikt in vintage en in de tien jaar oude single-quinta-tawny. 

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'