Leeftijdcheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Weingut Wagner-Stempel Rosé Trocken

€ 9,95
(0,0 / 5)
Beoordeel dit product
Plaats een review
Kleur Rosé
Smaak Droog
Land Duitsland
Regio Rheinhessen
Druivenras Spätburgunder
Producent Weingut Wagner-Stempel
Jaargang 2018
Afsluiting Schroefdop
Alcoholpercentage 11,5%
Bewaarpotentie Lekker om nu te drinken
Schenkadvies 10°C
Lekker bij Zomerse grillgerechten
Artikelnummer 50031618
Aantal per verpakking 1
BTW 21%

Beschrijving

Met passie goede wijn maken
Daniël Wagner zegt: Ik maak alleen wijnen die mijzelf smaken en die ik zelf graag drink". Dit weerspiegelt zich in zijn filosofie weer, terroir gesigneerde wijnen met individueel karakter werkelijkheid te laten worden. De wijnen van Wagner-Stempel moeten smaken zoals de natuur ze gemaakt heeft.
Dat hij met deze filosofie succes heeft blijkt uit de toekenning door een internationale jury van de "Deutsche Riesling Preis 2003" door het bekende magazine Feinschmecker. Ook de opname in 2004 in de VDP bevestigt het bereikte kwaliteitsniveau.

Een veelvoud aan druivenrassen
Op de 13 ha wijngaarden in Siefertsheim, in het N.O. van het wijnbouwgebied Rheinhessen de z.g. "Rheinhessische Schweiz" vinden we uitsluitend klassieke druivenrassen. Naast Riesling een voortreffelijke Silvaner. Rheinhessen is met 3500 ha het grootste Silvaner gebied ter wereld. Op de verweerde Porphyrbodem brengt deze oude, traditionele druivensoort fijne, elegante en ook minerale Silvanerwijnen voort. De Grau- en Weissburgunder en de exotische Chardonnay completeren onze serie "Gutsweinen". Bij de rode wijnen naast Spätburgunder ook St.Laurent.

Terroir
Daniël die voor de regie overname in 1993 van het ouderlijk wijngoed ervaring opdeed in Bordeaux, Toscane en Californie houdt zich het liefst in zijn wijnbergen op. Hier krijgen de Selektionswijnen, "S" wijnen, extra aandacht. De beste druiven van een jaargang, van minstens 15 jaar oude wijnstokken worden hiervoor gebruikt. Door een langere opvoeding op grote houten vaten is hun structuur van een zeer krachtige bijna cremige aard. Van bijzondere kwaliteit is de "Riesling von Porphyr", die uit de top Lagen Höllberg en Heerkretz stamt. Het visitekaartje van wijngoed Wagner-Stempel!

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'