Bodegas Peique, Vinedos Viejos

€ 16,50
(0,0 / 5)
Beoordeel dit product
Plaats een review
Kleur Rood
Smaak Droog
Land Spanje
Regio Bierzo
Druivenras Mencia
Producent Bodegas Peique
Jaargang 2011
Afsluiting Kurk
Alcoholpercentage 14,5%
Bewaarpotentie t/m 2021
Schenkadvies 18°C
Lekker bij Gegrild vlees, wild, paddenstoelen
Artikelnummer 34020211
Aantal per verpakking 1 fles
BTW 21%

Beschrijving

Proefnotitie: 100% Mencia van 60-75 jaar oude stokken. Ondergaat 12 maanden houtrijping. Je ervaart zeer veel rode rijpe kersen. Aroma's van rood en zwart fruit, kruiden, geroosterd brood. Ook tonen van balsamico en mooie aardsheid. De smaak is breed en zalvend fluwelig, lang aanhoudend en met een aantrekkelijke fruitigheid. Lekker bij gegrild vlees, wild, paddenstoelen.

El Bierzo, ook wel de ‘poort naar Galicië’ genoemd, is een vruchtbare vlakte die aan beide kanten door bergen wordt omsloten. De streek heet 'El Bierzo' maar de D.O. wordt 'Bierzo' genoemd en is gelegen
rond de stad Ponferrada en grenst in het zuiden met de D.O. Valdeorras. De wijnen uit dit gebied vormen een overgang tussen de lichte wijnen uit Galicië en de zwaargewichten uit de Duero vallei.

Bodegas Peique is gevestigd in een dorp van niet meer dan 200 inwoners, waar ieder wonend gezin in de wijngaard werkt. Valtuille de Abajo ligt aan de voet van Castro Ventosa waar je de beste druiven van het gebied vindt.
Door de zand- en kleigronden, de wijngaarden op de hellingen en het Atlantische klimaat rijpen de druiven in perfecte staat. Drie generaties Peique’s werken hier al meer dan 90 jaar met hart en ziel.
Jorge Peique is de jongste en de oenoloog van Bodegas Peique.
Volgens Jorge Peique ligt de kwaliteit in het kleine familiebedrijf. Waarom duizenden flessen op de markt brengen die niet voldoen aan de verwachtingen van de consument als je met een kleiner volume écht kwaliteit kunt realiseren? Vanwege de kleinschaligheid van het bedrijf is het hele proces gemakkelijk te controleren, van de wijngaard tot het moment van verkoop. Volgens Jorge is het geheim: nooit stoppen met leren. Veel experimenteren, evalueren en onderzoeken wat de wensen zijn van de consument. Ook leer je door van gedachten te wisselen met andere wijnmakers, wijnboeren en wederom de consument.
De wijnen van Peique
Bodegas Peique garandeert kwaliteitswijnen vanwege het unieke terroir: de wijn komt van zeer oude stokken Mencia, waaruit de wijnen voor 100% uit bestaan. Zelfs de jongste rode Mencia wijn komt van stokken van minstens 45 jaar oud. Ondanks de ligging op 450 tot 600 meter is vorst zeldzaam; de wijngaarden van Peique profiteren van een mild, warm  continentaal microklimaat. De enkele regenbuien in de zomer en de vele in de winter hebben positieve invloed op de hydratie van de bodem. Alle 40 hectare van Bodegas Peique worden compleet met de hand bewerkt.

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'