Marqués de Murrieta, Capellanía

€ 24,50 Toevoegen
(0,0 / 5)
Beoordeel dit product
Plaats een review
Kleur Wit
Smaak Droog
Land Spanje
Regio Rioja
Druivenras Viura
Producent Marqués de Murrieta
Jaargang 2015
Afsluiting Kurk
Alcoholpercentage 13,5%
Bewaarpotentie t/m 2024
Schenkadvies 14°C, 15°C
Lekker bij Kruidige voorgerechten, tapas en gerookte vis
Artikelnummer 33010415
Aantal per verpakking 1 fles
BTW 21%

Beschrijving

Proefnotitie: Deze wijn is afkomstig van een stukje Viura wijngaard met de naam 'Capellanía', welke onderdeel uitmaakt van het beroemde Castillo Ygay domein. De druiven worden na de persing vergist op stalen kuipen. Daarna rijpt de wijn maar liefst 15 maanden op kleine eikenhouten fusten van Franse origine. Deze lange rijpingstijd markeert de wijn in hoge mate. De langzame oxidatie zorgt voor een klassiek witte Rioja aroma met veel complexiteit. Geroemd om zijn grote culinaire inzetbaarheid!
Complexe Spaanse droge witte wijn met nuances van fris citrusfruit, maar ook rijpe tonen van kruiden, hooi en eikenhout in de geur. De smaak zet pittig en krachtig in met frisse zuren en eindigt met een lange, evenwichtige en aromatische finale. Lekker bij (kruidige) voorgerechten, tapas en gerookte vis.

Marqués de Murrieta is één van de klassieke grootheden in de Rioja. Dit bedrijf maakt uitsluitend hoge kwaliteit wijnen waarbij men vasthoudt aan de traditionele wijze van wijn maken. De wijngaarden van Marqués de Murrieta liggen in de Rioja Alta, dit is het beste deel van de Rioja' en de krachtige rode 'Reserva', 'Castillo Ygay' en de 'Dalmau' bij de allerbeste wijnen van het land.

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'