Bodegas Mas Alta, Els Pics

€ 16,95 Toevoegen
(0,0 / 5)
Beoordeel dit product
Plaats een review
Kleur Rood
Smaak Droog
Land Spanje
Regio Priorat
Druivenras Cabernet Sauvignon, Carignan, Garnacha
Producent Bodegas Mas Alta
Jaargang 2017
Afsluiting Kurk
Alcoholpercentage 14,5%
Bewaarpotentie t/m 2026
Schenkadvies 18°C
Lekker bij Stoofschotels, zachte kazen en sauzen met cacao
Artikelnummer 30010117
Aantal per verpakking 1 fles
BTW 21%

Beschrijving

Proefnotitie: Met de term ‘instapwijn’ van dit Bodegas doen we deze mooie, volrode wijn duidelijk tekort; maar goed, ook hiervoor geldt dat één wijn van een Bodegas de goedkoopste moet zijn. 60% Grenache Noir, 35% Carignan en 5% Cabernet Sauvignon. Stevige maar ook frisse geur met elementen van koffie, cacaobonen en pruimen. Volle ronde afdronk van kersen en donker zacht fruit.
Op dronk. Te bewaren tot 2025
Lekker bij: stoofschotels, zachte kazen en sauzen met cacao.

Bodegas Mas Alta is gevestigd in het traditionele dorp La Vilella Alta. BODEGAS MAS ALTA is het uitgangspunt van vijf Belgische partners. Zij hadden een gemeenschappelijke wens om een goede wijn te produceren. Deze droom is werkelijkheid geworden!
Met respect voor de natuur en het enige uitgangspunt kwaliteit worden de beste wijnen geproduceerd.
De juiste keuze van de wijngaarden is beslissend voor het maken van expressieve wijnen die karakter en elegantie hebben. Sinds 1999 is er zo ongeveer 40 ha aangeplant op geclassificeerde gronden in Priorat. De meeste van de wijngaarden liggen op hoger gelegen gronden die samengesteld zijn uit extreem harde leisteen, de llicorella. Deze bodemsamenstelling maakt de wijnen van Bodegas Mas Alta uniek!
De vijftig tot honderd jaar oude wijnstokken zorgen voor karaktervolle en complexe wijnen. Een zachte en langzame vinificatie brengen de typische Priorat kwaliteiten tot hun volle recht.

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'