Leeftijdcheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Rafael Palacios, LOURO MAGNUM

€ 34,95
(0,0 / 5)
Beoordeel dit product
Plaats een review
Kleur Wit
Smaak Droog
Land Spanje
Regio Valdeorras
Druivenras Godello
Producent Rafael Palacios
Jaargang 2015
Afsluiting Kurk
Alcoholpercentage 13,5%
Bewaarpotentie t/m 2025
Schenkadvies 12°C
Lekker bij Stevige witvis, vette vis, kip en ander gevogelte
Artikelnummer 34010415
Aantal per verpakking 1 fles
BTW 21%

Beschrijving

Proefnotitie: Ronde, volle smaak, milde houttonen, zachte zuren, wat kruidigheid, honing en een aangename melange van rijpe citrusvruchten met wit fruit. Door zijn opvoeding op houten vaten is dit een uitstekend alternatief voor wie eens wat anders wil dan bijvoorbeeld Chardonnay.

Bodega Rafael Palacios is gelegen in de DO Valdeorras: een vrij onbekend gebied aan de grens van Bierzo met Galicië. Het gebied loopt langs drie rivieren waarvan de Sil de belangrijkste is. Valdeorras is in 2012 nog niet heel bekend als kwaliteitswijnbouwgebied en vooral bekend om de export van een ander product: de leisteen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de leisteen vaak de ondergrond vormt van de wijngaarden in dit gebied.
Vroeger stond de streek meer bekend om zijn wijnen en in de afgelopen dertig jaar heeft Valdeorras dan ook grote stappen gezet om zijn inheemse druivensoorten terug te brengen. In het bijzonder Godello en in mindere mate Mencía druiven waar onderscheidende wijnen van worden gemaakt. De spectaculaire nieuwe generatie witte wijnen die tegenwoordig in de streek wordt geproduceerd is ook het gevolg van de installatie van moderne vinificatietechnologie.          
Valdeorras Superior is een nieuwe categorie wijn die voor tenminste 80% bestaat uit de aanbevolen druivensoorten. Valdeorras maakt rode -, witte – en rosé wijn. De Godello- en Mencíawijnen laten voortreffelijke resultaten zien.
De jonge wijnen doen denken aan die uit andere delen van Galicië: er zijn frisse, lichte, knisperende, zuivere witte wijnen in de regionale stijl en er zijn lichte, fruitige rode wijnen. Er zijn echter ook wijnen met een zeer onderscheidend karakter. Godello’s zijn strogeel, voller dan Albariño-wijnen, met een uitgebalanceerd zuurgehalte. Mencía’s zijn kersenrood tot paars. De klimatologische verschillen zorgen er over het algemeen voor dat de wijnen uit Valdeorras een wat lager zuurgehalte en een iets hoger alcoholpercentage hebben dan elders in Galicië.

Rafael Palacios
Rafael Palacios is de broer van Alvaro Palacios, de beroemde wijnmaker uit Priorat.
Rafael koos voor de kant van de witte wijnen en heeft in no time klassewijnen op de kaart gezet.  Rafael begon zijn nieuwe wijnproject in Valdeorras in 2004 met de aankoop van oude Godello wijngaarden van lokale telers in de gemeente O Bolo. Godello is dé inheemse witte druivensoort van de Valdeorras regio.
De 21 hectare wijngaarden van Bodega Rafael Palacios bestaan uit zesentwintig verschillende percelen, allen beplant met de inheemse witte Godello druif. De wijnstokken zijn tussen de 6 en 90 jaar oud.
Rafael Palacios controleert persoonlijk elke stap van het wijnbereidingsproces om het unieke karakter in zijn wijnen tot uitdrukking te laten brengen.

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'