Visminestrone met verse kruiden
Ingrediënten
- 400 gram gemengde witvisfilets (kabeljauw, meerval, zeewolf)
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 eetlepel gehakte verse tijm
- 1 wortel in plakjes
- 1 prei in ringen
- 2 stengels bleekselderij in boogjes
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 1 liter visbouillon
- 75 gr. pastaschelpjes
- 1 eetlepel gehakte verse bladselderij of basilicum
Bereiding
- Snijd de visfilet in repen of blokjes.
- Meng deze met 2 eetlepels olijfolie knoflook en tijm en laat dit even intrekken.
- Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan en bak de wortel, prei en bleekselderij 5 minuten.
- Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut.
- Voeg de bouillon pastaschelpjes en vis toe en kook zachtjes 10 minuten door.
- Roer de bladselderij of basilicum door de soep.
- Serveer met ciabattabrood en eventueel wat olijfolie en pesto