Leeftijdcheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Soepje van venkel en kokosmelk met roodbaars filet

Soep Vis 6 porties

Ingrediënten

  • 2 grote venkelknollen
  • ½ kleine oranje pompoen
  • 3 uien
  • 2 kleine roodbaardfilets
  • zeste en sap van 1 limoen
  • 4 dl kokosmelk
  • 1,5 liter visbouillon
  • olijfolie
  • mespunt kerriepoeder
  • 12 blaadjes citroenmelisse
  • versgemalen peper en zeezout

Bereiding

  1. Maak de venkelknollen, uien en pompoen schoon en snijd in stukken.
  2. Snijd de roodbaarsfilets in reepjes, en snijd de citroenmelisse fijn.
  3. Fruit de groenten aan in olijfolie en voeg er de bouillon, de kerrie en de limoenzeste rasp aan toe.
  4. Dek af en laat gaar koken.
  5. Mix de soep.
  6. Breng weer aan kook en op smaak met de kokosmelk en het limoensap.
  7. Verdeel de roodbaars reepjes over 6 kommen en giet er de kokend hete soep over.
  8. Werk af met citroenmelissesnippers en serveer
Terug naar overzicht Terug naar overzicht
Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'