Soepje van venkel en kokosmelk met roodbaars filet
Ingrediënten
- 2 grote venkelknollen
- ½ kleine oranje pompoen
- 3 uien
- 2 kleine roodbaardfilets
- zeste en sap van 1 limoen
- 4 dl kokosmelk
- 1,5 liter visbouillon
- olijfolie
- mespunt kerriepoeder
- 12 blaadjes citroenmelisse
- versgemalen peper en zeezout
Bereiding
- Maak de venkelknollen, uien en pompoen schoon en snijd in stukken.
- Snijd de roodbaarsfilets in reepjes, en snijd de citroenmelisse fijn.
- Fruit de groenten aan in olijfolie en voeg er de bouillon, de kerrie en de limoenzeste rasp aan toe.
- Dek af en laat gaar koken.
- Mix de soep.
- Breng weer aan kook en op smaak met de kokosmelk en het limoensap.
- Verdeel de roodbaars reepjes over 6 kommen en giet er de kokend hete soep over.
- Werk af met citroenmelissesnippers en serveer