Salade met gegrilde vis, spekjes en citroendressing
Ingrediënten
- 4 stukken kabeljauwfilet, zalmfilet o.i.d. van ongeveer 75 gram
- 6 plakken ontbijtspek
- 12 cherrytomaatjes
- 2 lente-uitjes
- 4 theelepels Franse mosterd
- 2 eetlepels fijngehakte dille
- sap van een halve citroen
- 8 eetlepels olijfolie
- 200 gram gemengde sla
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Halveer de plakjes ontbijtspek en bak ze in een droge koekenpan zachtjes uit.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Pel en snipper de uitjes.
- Meng de uitjes met 2 theelepels mosterd, een snufje zout, een snufje peper, de dille, het citroensap en 6 eetlepels olie.
- Meng 2 theelepels mosterd met 2 eetlepels olie en bestrijk hiermee de vis.
- Leg de filets op het rooster onder de grill en laat de vis aan beide kanten bruin en gaar worden (ca. 8 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets).
- Roer de citroendressing nogmaals door en hussel de salade met de cherrytomaatjes en de dressing door elkaar.
- Verdeel de salade over 2 borden, leg de vis en de plakjes spek erop.