Leeftijdcheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Spaanse rijst met zeevruchten

Hoofdgerecht Vis 4 porties

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 rode paprika in stukken gesneden
  • 1 gele paprika in stukken gesneden
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 250 gram paellarijst
  • 850 ml groentebouillon
  • mespunt saffraan
  • 400 gram gemengde zeevruchten
  • sap van een halve citroen
  • handje gesneden peterselie

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok.
  2. Bak de ui voorzichtig 6-7 minuten aan, zodat deze zacht wordt.
  3. Voeg de paprika en knoflook toe en bak deze 2 minuten mee, voeg dan de paellarijst toe en bak deze al roerend, 1 minuut mee.
  4. Giet de bouillon erbij en voeg de saffraan toe.
  5. Breng het geheel aan de kook.
  6. Laat de paellarijst met de deksel van de pan zachtjes ca. 20 minuten pruttelen totdat de rijst zacht is.
  7. Roer af en toe even door.
  8. Voeg de zeevruchten en het citroensap toe en bak deze 2 minuten mee totdat het gerecht heet en volledig gaar is.
  9. Serveer in warme schaal, garneer met peterselie.
Terug naar overzicht Terug naar overzicht
Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'