Spaanse rijst met zeevruchten
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui fijngehakt
- 1 rode paprika in stukken gesneden
- 1 gele paprika in stukken gesneden
- 2 teentjes fijngesneden knoflook
- 250 gram paellarijst
- 850 ml groentebouillon
- mespunt saffraan
- 400 gram gemengde zeevruchten
- sap van een halve citroen
- handje gesneden peterselie
Bereiding
- Verhit de olie in een grote koekenpan of wok.
- Bak de ui voorzichtig 6-7 minuten aan, zodat deze zacht wordt.
- Voeg de paprika en knoflook toe en bak deze 2 minuten mee, voeg dan de paellarijst toe en bak deze al roerend, 1 minuut mee.
- Giet de bouillon erbij en voeg de saffraan toe.
- Breng het geheel aan de kook.
- Laat de paellarijst met de deksel van de pan zachtjes ca. 20 minuten pruttelen totdat de rijst zacht is.
- Roer af en toe even door.
- Voeg de zeevruchten en het citroensap toe en bak deze 2 minuten mee totdat het gerecht heet en volledig gaar is.
- Serveer in warme schaal, garneer met peterselie.