Garnalen gemarineerd in chili

Hoofdgerecht Vis 4 porties
Wijnadvies

Bodegas Patrocinio, Lágrimas de Maria Rosado

Ingrediënten

  • 250 g garnalen
  • 1⁄2 rode chilipeper
  • takjes koriander
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Marineer 250 g garnalen met een pureemengsel van 1⁄2 rode chilipeper, takjes koriander, sap van 1 limoen, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel olijfolie.
  2. Of stamp de chili en koriander in een vijzel en roer daarna sap, sojasaus en olie erdoor.
  3. Marineer de garnalen minstens 30 minuten; rijg ze aan prikkers en gril ze in 4–6 minuten per kant gaar.
  4. Lekker met rijst gekookt in kokosmelk ( 1 blik kokosmelk, 1 blik water en 1 blik rijst), de rijst is klaar als al het vocht is opgenomen.
  5. Garneer de rijst met nog wat rode chilipeper en koriander.
  6. Gestoomde broccoliroosjes maken de maaltijd compleet.
Terug naar overzicht Terug naar overzicht
Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'