Garnalen gemarineerd in chili
Ingrediënten
- 250 g garnalen
- 1⁄2 rode chilipeper
- takjes koriander
- sap van 1 limoen
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
- Marineer 250 g garnalen met een pureemengsel van 1⁄2 rode chilipeper, takjes koriander, sap van 1 limoen, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel olijfolie.
- Of stamp de chili en koriander in een vijzel en roer daarna sap, sojasaus en olie erdoor.
- Marineer de garnalen minstens 30 minuten; rijg ze aan prikkers en gril ze in 4–6 minuten per kant gaar.
- Lekker met rijst gekookt in kokosmelk ( 1 blik kokosmelk, 1 blik water en 1 blik rijst), de rijst is klaar als al het vocht is opgenomen.
- Garneer de rijst met nog wat rode chilipeper en koriander.
- Gestoomde broccoliroosjes maken de maaltijd compleet.