Bruchetta’s met tonijn

Aperitief, Voorgerecht Vis 4 porties
Wijnadvies

Tenuta Il Falchetto, Langhe Arneis

Ingrediënten

  • 1/2 stokbrood
  • 2 kleine blikjes tonijn op olijfolie

Voor de pesto

  • 1 handje rucola
  • 100 geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teentje look
  • 1/2 bosje bieslook
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 scheutje water
  • 1 klein kneepje citroensap
  • 1 scheut olijfolie
  • Peper en zout

Voor de afwerking

  • 2 el zwarte olijven, fijngesneden
  • 5 zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • enkele takjes bieslook, fijngesnipperd
  • Parmezaan

Bereiding

  1. Snijd het stokbrood in fijne sneetjes.
  2. Rooster de sneetjes in de oven onder de grill tot ze mooi goudbruin zijn.
  3. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender.
  4. Doe er naar smaak peper en zout bij en mix fijn.
  5. Werk af: Besmeer de toastjes met de pesto en beleg met de tonijn.
  6. Werk af met de fijngesneden olijven en zongedroogde tomaten en strooi er een beetje bieslook en Parmezaan over.
Terug naar overzicht Terug naar overzicht
Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'