Bruchetta’s met tonijn
Ingrediënten
- 1/2 stokbrood
- 2 kleine blikjes tonijn op olijfolie
Voor de pesto
- 1 handje rucola
- 100 geraspte Parmezaanse kaas
- 1 teentje look
- 1/2 bosje bieslook
- 2 el geroosterde pijnboompitten
- 1 scheutje water
- 1 klein kneepje citroensap
- 1 scheut olijfolie
- Peper en zout
Voor de afwerking
- 2 el zwarte olijven, fijngesneden
- 5 zongedroogde tomaten, fijngesneden
- enkele takjes bieslook, fijngesnipperd
- Parmezaan
Bereiding
- Snijd het stokbrood in fijne sneetjes.
- Rooster de sneetjes in de oven onder de grill tot ze mooi goudbruin zijn.
- Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender.
- Doe er naar smaak peper en zout bij en mix fijn.
- Werk af: Besmeer de toastjes met de pesto en beleg met de tonijn.
- Werk af met de fijngesneden olijven en zongedroogde tomaten en strooi er een beetje bieslook en Parmezaan over.