Kruidige witvisschotel uit de oven
Lekker met couscous of rijst en een groene salade.
Ingrediënten
- 750 gram visfilet (kabeljauw, heilbot, schelvis o.i.d.)
- 1, in zeer kleine stukjes gesneden, stengel bleekselderij
- 4 el fijngeknipte peterselie
- 2 uitgeperste tenen knoflook
- 0,5 komijnkruiden
- 2 in ringen gesneden uien
- 250 gram geschilde en in dunne plakjes gesneden aardappelen
- 4 in plakjes gesneden tomaten
- 0,5 tl oregano
- 1 el tomatenpuree
- 0,5 dl olijfolie
- 3 el citroensap
- 2 gesnipperde rode pepers (zonder de zaadjes)
Bereiding
- Leg de visfilets in een beboterde ovenschaal.
- Vermeng de bleekselderijsnippers in een kom met de peterselie, uitgeperste knoflook, de komijn en wat peper en zout naar smaak.
- Verdeel dit kruidenmengsel over de visfilets.
- Leg de uiringen, de aardappel- en tomaatplakjes bovenop de vis en bestrooi het geheel met de oregano.
- Verwarm de oven voor op 175° C.
- Vermeng de tomatenpuree in een (steel)pannetje met de olijfolie, 1 dl water, het citroensap en de gesnipperde rode peper.
- Breng dit mengsel aan de kook en laat het daarna op laag vuur ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Schenk het mengsel over de vis en de groenten in de ovenschaal.
- Zet het gerecht ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven tot alle ingrediënten gaar zijn.
Lekker met couscous of rijst en een groene salade.