Stevige viscurry
Ingrediënten
- 600 gram stevige vis (roodbaars, zeewolf, tilapia o.i.d.)
- 1 uitgeperste citroen
- 3 eetlepels olie
- 6 bosuitjes- in ringetjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 1 cm geraspte gemberwortel
- 1 fijngehakte rode peper zonder zaadjes
- 1 groene paprika in blokjes
- 400 ml visbouillon
- 1 blik tomatenblokjes op sap
- Peper
- Zout
Bereiding
- Snijd de visfilet in gelijke moten en besprenkel ze met het citroensap.
- Even laten intrekken en daarna droogdeppen met keukenpapier.
- Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin het wit van de bosuitjes, de knoflook en kerriepoeder 3 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes met sap, gember, rode peper en visbouillon toe en breng aan de kook.
- Peper en zout naar smaak toevoegen.
- Leg de vis in deze saus en laat de vis hierin 8 minuten zachtjes garen.
- Roer het groen van de bosuitjes door het stoofvocht en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Serveer de curry op warme diepe borden met naanbrood en/of saffraanrijst bij.