Tagliatelle met paddenstoelen, ansjovis en feta
Ingrediënten
- 250 tagliatelle
- 200 gram broccoli
- bakje kastanjechampignons
- bakje shiitake
- 2 kleine blikjes ansjovisfilet (met kappertjes)
- 2 tenen knoflook
- 200 gram feta
- olijfolie
- 20 zwarte olijven
- 10 kerstomaatjes
- versgemalen peper
- beetje peterselie
Bereiding
- Kook de pasta beetgaar volgens aanwijzing op verpakking.
- Maak broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes.
- Breng water aan de kook en kook de roosjes ongeveer 3 minuten, spoel ze dan af met koud water.
- Borstel alle paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
- Laat de ansjovis uitlekken en snijd ze fijn.
- Verhit olijfolie in een ruime pan en roerbak de paddenstoelen , de broccoli , de ansjovis en de 2 geperste teentjes knoflook.
- Tot slot versgemalen peper erover.
- Schep tagliatelle er voorzichtig doorheen en warm door.
- Als laatste de blokjes feta en doormidden gesneden tomaatjes toevoegen.
- Serveer met fijngehakte peterselie.