Tandoori fish en smoked chips en Soligo Pinot Grigio
Ingrediënten
- 400 gr witvisfilet (kabeljauw, tilapia, o.i.d.)
- 2 el tandoori kruiden
- Zout
- Peper
- Olijfolie
- 4 el bloem
- 1 zak naturel chips
- Halve citroen in plakjes
Extra nodig
- rookoventje
- rookmot
Bereiding
- Snij de vis in stukken van ongeveer 2 x 2 cm.
- Meng de tandoori kruiden met een beetje olijfolie en smeer de visblokjes hier goed mee in.
- Laat dit minimaal een uur intrekken, schep af en toe om.
- Rook de chips in het rookoventje.
- Verhit wat olie in een anti aanbakpan.
- Meng de bloem met ruim peper en zout.
- Doe de bloem in een diep bord.
- Rol de visblokjes door de bloem en bak in de olie.
- Serveer met een schijfje citroen.
- De Engelsen doen vaak nog wat azijn over de chips.