Leeftijdcheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Zwaardvis met citroensaus

Hoofdgerecht Vis 4 porties

Ingrediënten

  • 2,5 dl. olijfolie
  • half glas water
  • sap van 2 citroenen
  • handvol bladpeterselie
  • snuf gedroogde oregano
  • 4 plakken zwaardvis van 200 gram
  • zout

Bereiding

  1. Doe de olijfolie in de blender of keukenmachine met het water, het citroensap, de kruiden en wat zout.
  2. Draai tot het een saus.
  3. Neem een klein gedeelte en marineer daar de plakken vis een kwartier in.
  4. Doe de rest in een pannetje en verwarm heel zachtjes. "Au bain marie" is nog beter : zet het pannetje in een andere pan met heet water.
  5. Rooster de plakken vis in de grillpan, waarbij je ze af en toe nog een likje met de resterende marinade geeft.
  6. Serveer de vis met de verwarmde saus er apart bij.
Terug naar overzicht Terug naar overzicht
Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'