Ban zheo
Ingrediënten
- 200 gram rijstebloem
- ½ tl zout
- 1 tl geelwortel (kurkuma)
- Blik kokosmelk van 400 ml
Saus
- 0.4 dl limoensap
- 1½ el geroosterde sesamolie
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 el rijstwijn azijn
- 1 el zoete ketjapsaus (ketjap manis)
- 2 tl geraspte verse gember
- 1 rode chilipepers, fijngehakt
- 1 teen knoflook
- ½ tl zout
Vulling
- 1 grote wortel, geschrapt
- 1 daikon, geschild
- 4 bosuien
- 1 groene chilipeper
- 80 gr peultjes
- 15 gr koriander
- 15 gr thaise basilicum
- 15 gr munt
- 100 gr taugé
- 100 enokipaddenstoelen
Bereiding
- Doe rijstebloem, ei, zout en geelwortel in een kom.
- Voeg al kloppende geleidelijk de kokosmelk toe, klop tot een “slagroomachtig” beslag
- Klop voor de saus alle ingrediënten door elkaar en voeg evt naar smaak nog wat chilipeper toe
- Schaaf de wortel in dunne plakken
- Snij de bosui in ringen · Snij de chilipeper en peultjes in luciferreepjes
- Pluk de blaadjes van de kruiden
- Verhit een antiaanbak pan niet al te heet en voeg wat olie toe
- Giet een kwart van het beslag in de pan, zwenk de pan om de hele bodem te bedekken.
- Keer de pannenkoek zodra de onderkant goudbruin is en bak ook deze kant bruin
- Bak er zo nog drie
- Leg op elk bord een hete pannenkoek, verdeel de groenten en de kruiden over een helft.
- Sprenkel wat saus over de groenten, klap de pannenkoek dicht en druppel er nog wat saus overheen.
- Dien op met de rest van de saus erbij