Ban zheo

Hoofdgerecht Vegetarisch 4 porties
Wijnadvies

Domaine Bott-Geyl Pinot Blanc Béblenheim

Ingrediënten

  • 200 gram rijstebloem
  • ½ tl zout
  • 1 tl geelwortel (kurkuma)
  • Blik kokosmelk van 400 ml

Saus

  • 0.4 dl limoensap
  • 1½ el geroosterde sesamolie
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el rijstwijn azijn
  • 1 el zoete ketjapsaus (ketjap manis)
  • 2 tl geraspte verse gember
  • 1 rode chilipepers, fijngehakt
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl zout

Vulling

  • 1 grote wortel, geschrapt
  • 1 daikon, geschild
  • 4 bosuien
  • 1 groene chilipeper
  • 80 gr peultjes
  • 15 gr koriander
  • 15 gr thaise basilicum
  • 15 gr munt
  • 100 gr taugé
  • 100 enokipaddenstoelen

Bereiding

  1. Doe rijstebloem, ei, zout en geelwortel in een kom.
  2. Voeg al kloppende geleidelijk de kokosmelk toe, klop tot een “slagroomachtig” beslag
  3. Klop voor de saus alle ingrediënten door elkaar en voeg evt naar smaak nog wat chilipeper toe
  4. Schaaf de wortel in dunne plakken
  5. Snij de bosui in ringen · Snij de chilipeper en peultjes in luciferreepjes
  6. Pluk de blaadjes van de kruiden
  7. Verhit een antiaanbak pan niet al te heet en voeg wat olie toe
  8. Giet een kwart van het beslag in de pan, zwenk de pan om de hele bodem te bedekken.
  9. Keer de pannenkoek zodra de onderkant goudbruin is en bak ook deze kant bruin
  10. Bak er zo nog drie
  11. Leg op elk bord een hete pannenkoek, verdeel de groenten en de kruiden over een helft.
  12. Sprenkel wat saus over de groenten, klap de pannenkoek dicht en druppel er nog wat saus overheen.
  13. Dien op met de rest van de saus erbij
Terug naar overzicht Terug naar overzicht
Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'