Groente lasagne
Ingrediënten
- 1 courgette dunne plakken
- 1 aubergine in plakken
- 2 gesnipperde uien
- 2 bollen mozzarella in plakken
- 4 tenen geperste knoflook
- 10 eetlepels olijfolie
- 150 gr. geraspte Grana Padano
- 400 gr. verse gewassen spinazie
- 800 gram tomaten in blokjes gesneden
- pak lasagnebladen
- 250 gram fijngesneden verse Italiaanse kruiden
- peper en zout
Bereiding
- Meng 6 eetlepels olijfolie met de knoflook en de kruiden.
- Leg de plakken courgette en aubergine op een bakplaat met bakpapier, bestrijk ze licht met de kruidenolie en bestrooi ze met peper en zout.
- Gril de groenten ongeveer 8 minuten op 200 graden in de oven.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de uien ongeveer vijf minuten tot ze lichtbruin zijn.
- Voeg de tomatenblokjes toe, laat ze ongeveer tien minuten op laag vuur sudderen en breng ze op smaak met peper en zout.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de spinazie ongeveer vijf minuten totdat deze iets geslonken is.
- Laat de spinazie goed uitlekken.
- Neem een ovenschaal en doe daarin allereerst een laag tomatensaus, gevolgd door een laag lasagnebladen.
- Leg daarop een laag spinazie met enkele plakken aubergine, courgette en mozzarella.
- Vervolgens weer een laag lasagnebladen, gevolgd door de spinazie, aubergine, courgette en mozzarella.
- Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laag lasagnebladen met daarop tomatensaus.
- Bestrooi tot slot met de Grana Padano.
- Bak de lasagne 30 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.