Spätzle met kaas en uien
Ingrediënten
- 350 gram spätzle (Oostenrijkse pasta) of andere pasta
- 2 grote uien
- 2 eetlepels olie
- 100 gram geraspte Emmentaler
- 100 gram geraspte Gruyére
- peper
- zout
Bereiding
- Kook de spätzle of andere pastasoort volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Laat ze goed uitlekken in een zeef.
- Pel de uien.
- Snij de uien in dunne halve ringen.
- Verhit de olie en bak hierin de uienringen op een lage warmtebron zacht en lichtbruin.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Doe de pasta in een vuurvaste schaal.
- Roer de gebakken uien en de helft van beide kaassoorten door de spätzle.
- Strooi de rest van de kaas bovenop.
- Zet de schaal ± 20 minuten in het midden van de oven.
- Lekker met een groene salade.