Cremeuse van witlof en witbier

Voorgerecht Vlees 4 porties
Wijnadvies

Bodegas Enate, Rosado

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 8 stronkjes witlof
  • 3 dl kippenbouillon
  • 2 flesjes witbier
  • 2 kruimige aardappelen
  • 1 steranijs
  • 2 dl slagroom
  • Uitgebakken spekjes
  • bieslook

Bereiding

  1. Snipper de ui en de knoflook, snij de witlof in stukken van 2 cm en de aardappel in blokjes van 1 cm
  2. Fruit de ui en de knoflook glazig
  3. Gesneden witlof toevoegen en 1 minuut meewarmen
  4. Kippenbouillon, aardappel en witbier toevoegen
  5. Zachtjes laten koken tot de aardappels gaar zijn
  6. Slagroom toevoegen
  7. Pureer de soep met een staafmixer
  8. Zeef de soep
  9. Serveer met de uitgebakken spekjes, restantje kleingesneden witlof en geknipte bieslook
Terug naar overzicht Terug naar overzicht
Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'