Cremeuse van witlof en witbier
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 8 stronkjes witlof
- 3 dl kippenbouillon
- 2 flesjes witbier
- 2 kruimige aardappelen
- 1 steranijs
- 2 dl slagroom
- Uitgebakken spekjes
- bieslook
Bereiding
- Snipper de ui en de knoflook, snij de witlof in stukken van 2 cm en de aardappel in blokjes van 1 cm
- Fruit de ui en de knoflook glazig
- Gesneden witlof toevoegen en 1 minuut meewarmen
- Kippenbouillon, aardappel en witbier toevoegen
- Zachtjes laten koken tot de aardappels gaar zijn
- Slagroom toevoegen
- Pureer de soep met een staafmixer
- Zeef de soep
- Serveer met de uitgebakken spekjes, restantje kleingesneden witlof en geknipte bieslook