Leeftijdcheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Kaasplankje van warme halloumi en geroosterde paprika's

Nagerecht 4 porties

Ingrediënten

  • 6 rode, groene en gele paprika's
  • olijfolie
  • 2 1/2 el balsamico of rode wijnazijn
  • handvol rozijntjes
  • 300 gr halloumi in dikke plakken
  • zout en peper
  • brood naar keuze

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 220 graden
  2. Snijd de paprika's in vieren, verwijder de zaadjes en leg ze omgekeerd in een ovenschaal
  3. Rooster ze 15 minuten in de oven
  4. Haal de paprika's eruit en dek ze af met een dikke laag keukenpapier en laat ze 30 minuten rusten
  5. Ontvel ze, snijd de kwarten in reepjes en doe ze in een kom
  6. Sprenkel vervolgens wat olijfolie over de paprika's en voeg azijn, rozijnen, zout en peper naar smaak toe
  7. Schep het mengsel goed door elkaar en laat het geheel afkoelen
  8. Verhit een laagje olijfolie van 0,5 cm in een koekenpan en bak de plakken halloumi kaas in 3 minuten aan weerszijden goudbruin
  9. Laat de plakjes goed uitlekken op een stuk bakpapier
  10. Verdeel de paprikasalade over 4 schaaltjes of bordjes en leg er een plak gebakken kaast op
  11. Serveer het brood erbij
Terug naar overzicht Terug naar overzicht
Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'