Kaasplankje van warme halloumi en geroosterde paprika's
Ingrediënten
- 6 rode, groene en gele paprika's
- olijfolie
- 2 1/2 el balsamico of rode wijnazijn
- handvol rozijntjes
- 300 gr halloumi in dikke plakken
- zout en peper
- brood naar keuze
Bereiding
- Verwarm de oven op 220 graden
- Snijd de paprika's in vieren, verwijder de zaadjes en leg ze omgekeerd in een ovenschaal
- Rooster ze 15 minuten in de oven
- Haal de paprika's eruit en dek ze af met een dikke laag keukenpapier en laat ze 30 minuten rusten
- Ontvel ze, snijd de kwarten in reepjes en doe ze in een kom
- Sprenkel vervolgens wat olijfolie over de paprika's en voeg azijn, rozijnen, zout en peper naar smaak toe
- Schep het mengsel goed door elkaar en laat het geheel afkoelen
- Verhit een laagje olijfolie van 0,5 cm in een koekenpan en bak de plakken halloumi kaas in 3 minuten aan weerszijden goudbruin
- Laat de plakjes goed uitlekken op een stuk bakpapier
- Verdeel de paprikasalade over 4 schaaltjes of bordjes en leg er een plak gebakken kaast op
- Serveer het brood erbij