Appeltaartje met gorgonzola en valpolicella
Ingrediënten
- 1 citroen, geraspt
- 4 appels
- 125 gr blanke amandelen
- 100 gr boter
- 1 vanille stokje
- 300 gr kristalsuiker
- 2 verse eieren
- 150 ml melk
- 5 el bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 dl Valpolicella
- 120 gr gorgonzola, verkruimeld
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Vet een grote springvorm in met boter
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakken
- Maal de amandelen fijn tot poeder
- Smelt de boter
- Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en verwijder het merg
- Meng het merg door de suiker
- Klop de suiker en de eieren met een elektrische mixer dik en luchtig
- Schenk er geleidelijk de melk en gesmolten boter bij
- Meng het amandelpoeder door de bloem en meng deze vervolgens onder het eimengsel
- Voeg het bakpoeder toe met de citroenrasp en driekwart van de appel
- Marineer de resterende appel in de Valpolicella
- Schenk het beslag in de vorm en verdeel er de in Valpolicella gemarindeerde appel en gorgonzola over
- Bak de taart in een uur gaar
- Laat de taart even rusten maar serveer nog wel warm
- Serveer een glas Valpolicella bij het taartje