Appeltaartje met gorgonzola en valpolicella

Nagerecht 6 porties
Wijnadvies

Buglioni Valpolicella 'Il Valpolicella'

Ingrediënten

  • 1 citroen, geraspt
  • 4 appels
  • 125 gr blanke amandelen
  • 100 gr boter
  • 1 vanille stokje
  • 300 gr kristalsuiker
  • 2 verse eieren
  • 150 ml melk
  • 5 el bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 dl Valpolicella
  • 120 gr gorgonzola, verkruimeld

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Vet een grote springvorm in met boter
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakken
  4. Maal de amandelen fijn tot poeder
  5. Smelt de boter
  6. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en verwijder het merg
  7. Meng het merg door de suiker
  8. Klop de suiker en de eieren met een elektrische mixer dik en luchtig
  9. Schenk er geleidelijk de melk en gesmolten boter bij
  10. Meng het amandelpoeder door de bloem en meng deze vervolgens onder het eimengsel
  11. Voeg het bakpoeder toe met de citroenrasp en driekwart van de appel
  12. Marineer de resterende appel in de Valpolicella
  13. Schenk het beslag in de vorm en verdeel er de in Valpolicella gemarindeerde appel en gorgonzola over
  14. Bak de taart in een uur gaar
  15. Laat de taart even rusten maar serveer nog wel warm
  16. Serveer een glas Valpolicella bij het taartje
Terug naar overzicht Terug naar overzicht
Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'