Spaanse tortilla met chorizo en paprika
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 150 gr chorizoworst in blokjes
- 500 gr aardappelen
- 2 uien in ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- 6 eieren
- 50 gram pittige (geiten)kaas, grofgesneden
- 1 rode paprika in stukjes gesneden
Bereiding
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de chorizo op zacht vuur ongeveer 5 minuten.
- Schil de aardappelen, was ze en snij in dunne plakken.
- Neem de chorizo uit de pan en doe de ui, knoflook en aardappel in de pan en schep deze door het bakvet van de chorizo.
- Doe een deksel op de pan en laat de ingrediënten in ca. 10 minuten gaar maar niet bruin bakken, schep af en toe om.
- Klop in een kom de eieren los met zout en peper naar smaak.
- Schep de kaas, chorizo, paprika en het aardappelmengsel door het ei.
- Verdeel het eimengsel over de koekenpan en bak de Spaanse tortilla op matig vuur in ca. 10-15 minuten tot de bovenkant droog is.
- Neem een deksel of groot bord, draai de tortilla om en laat deze kant nog 2 tot 3 minuten bakken.