Leeftijdcheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Spaanse tortilla met chorizo en paprika

Bijgerecht Vlees 4 porties

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 150 gr chorizoworst in blokjes
  • 500 gr aardappelen
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 6 eieren
  • 50 gram pittige (geiten)kaas, grofgesneden
  • 1 rode paprika in stukjes gesneden

Bereiding

  • Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de chorizo op zacht vuur ongeveer 5 minuten.
  • Schil de aardappelen, was ze en snij in dunne plakken.
  • Neem de chorizo uit de pan en doe de ui, knoflook en aardappel in de pan en schep deze door het bakvet van de chorizo.
  • Doe een deksel op de pan en laat de ingrediënten in ca. 10 minuten gaar maar niet bruin bakken, schep af en toe om.
  • Klop in een kom de eieren los met zout en peper naar smaak.
  • Schep de kaas, chorizo, paprika en het aardappelmengsel door het ei.
  • Verdeel het eimengsel over de koekenpan en bak de Spaanse tortilla op matig vuur in ca. 10-15 minuten tot de bovenkant droog is.
  • Neem een deksel of groot bord, draai de tortilla om en laat deze kant nog 2 tot 3 minuten bakken.
Terug naar overzicht Terug naar overzicht
Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'