Gebakken risottoballetjes
Heeft u een dag eerder een lekkere risotto klaargemaakt en heeft u een restje over? Maak daar dan deze heerlijke risottoballetjes van! Lekker bij de borrel of als voor- of bijgerecht.
Ingrediënten
- 400 g overgebleven risotto
- 4 losgeklopte eieren
- Zout en peper
- Mespuntje nootmuskaat
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 100 g gedroogd wittebroodkruim
- Olie
Bereiding
- Doe het restant risotto in een schaal en voeg 2 eieren, wat zout, peper, nootmuskaat en de Parmezaan toe.
- Vermeng alles met natgemaakte handen en vorm er balletjes van.
- Doe de overgebleven eieren in een diep bord en het broodkruim op een plat bord.
- Wentel de rijstballen eerst door het ei en dan door het broodkruim en bak ze in een koekenpan in de hete olie in circa 5 minuten goudbruin.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze warm of koud op.
Heeft u een dag eerder een lekkere risotto klaargemaakt en heeft u een restje over? Maak daar dan deze heerlijke risottoballetjes van! Lekker bij de borrel of als voor- of bijgerecht.