Gerookte ganzenborst met sinaasappelprei

Hoofdgerecht Gevogelte 4 porties
Wijnadvies

Schola Sarmenti Cubardi

Ingrediënten

  • 1 ganzenborst
  • 2 el chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 prei
  • 2 sinaasappels
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 1 el Zwart sesamzaad / Nigella-seed

Bereiding

  1. Snij de prei in smalle ringen en spoel goed
  2. Pers de sinaasappels uit · Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze gaan kleuren
  3. Doe de prei in een schaal, giet het sinaasappelsap eroverheen en dek deze af met magnetronfolie
  4. Zet de schaal 5 minuten op 600W in de magnetron, laat afgedekt afkoelen
  5. Kruid de ganzenfilet met zout, peper en het vijfkruidenpoeder
  6. Bak de borst op middelhoog vuur op de velkant gedurende 3 minuten, keer om en bak nog 2 minuten.
  7. Doe de filet in een rookoventje, rook de filet kort en laat in het rookoventje afkoelen. (mocht je dit te veel werk vinden dan kun je ook gerookte ganzenborst kopen, maar dit is wel veel minder smaakvol!)
  8. Snijd het daarna schuin in minstens 8 dunne plakken
  9. Drapeer een lepel van de sinaasappel-prei in een bord, leg hier 2 plakken ganzenborst op en bestrooi met de pijnboompitten en het sesamzaad
Terug naar overzicht Terug naar overzicht
Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'