Hertenbiefstuk in rode portsaus
Ingrediënten
- 150 g boter
- 100 g suiker
- 2 eetlepels verse tijm (blaadjes)
- 12 kleine uien,
- gepeld en gehalveerd
- 1 pot wildfond (380 ml)
- 4 x 2 hertenbiefstukjes, op kamertemperatuur
- 4 sinaasappels, in plakken
- 200 ml rode port
- 75 g veldsla
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Smelt de helft van de boter in een kleine braadslede en strooi er de suiker, tijm en peper naar smaak in.
- Leg de uien er met de snijkant naar beneden in.
- Verdeel een kwart van de wildfond tussen de uien en laat ze in 25-35 minuten gaar worden.
- Keer ze halverwege. Bestrooi de hertenbiefstukken naar smaak met zout en peper.
- Bak ze in een grote koekenpan in de rest van de boter op hoog vuur in 2-3 minuten per kant bruin.
- Leg de biefstukken naast elkaar op een bakplaat en dek ze af met aluminiumfolie.
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Bak de plakken sinaasappel in het bakvet bruin en leg ze op een bord.
- Schenk de port en de rest van de fond bij het bakvet, roer de aanbaksels los en laat het geheel op hoog vuur inkoken tot saus.
- Haal de folie van de bakplaat en schuif hem in de oven.
- Laat de hertenbiefstukken in 4-5 minuten per kant rosé worden.
- Snijd ze in plakken en leg die op warme borden.
- Schep er wat rodeportsaus overheen en leg de gekonfijte uien en plakken sinaas appel ernaast met een pluk veldsla ertussen.