Leeftijdcheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Hertenbiefstuk in rode portsaus

Hoofdgerecht Vlees 4 porties

Ingrediënten

  • 150 g boter
  • 100 g suiker
  • 2 eetlepels verse tijm (blaadjes)
  • 12 kleine uien,
  • gepeld en gehalveerd
  • 1 pot wildfond (380 ml)
  • 4 x 2 hertenbiefstukjes, op kamertemperatuur
  • 4 sinaasappels, in plakken
  • 200 ml rode port
  • 75 g veldsla

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Smelt de helft van de boter in een kleine braadslede en strooi er de suiker, tijm en peper naar smaak in.
  3. Leg de uien er met de snijkant naar beneden in.
  4. Verdeel een kwart van de wildfond tussen de uien en laat ze in 25-35 minuten gaar worden.
  5. Keer ze halverwege. Bestrooi de hertenbiefstukken naar smaak met zout en peper.
  6. Bak ze in een grote koekenpan in de rest van de boter op hoog vuur in 2-3 minuten per kant bruin.
  7. Leg de biefstukken naast elkaar op een bakplaat en dek ze af met aluminiumfolie.
  8. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  9. Bak de plakken sinaasappel in het bakvet bruin en leg ze op een bord.
  10. Schenk de port en de rest van de fond bij het bakvet, roer de aanbaksels los en laat het geheel op hoog vuur inkoken tot saus.
  11. Haal de folie van de bakplaat en schuif hem in de oven.
  12. Laat de hertenbiefstukken in 4-5 minuten per kant rosé worden.
  13. Snijd ze in plakken en leg die op warme borden.
  14. Schep er wat rodeportsaus overheen en leg de gekonfijte uien en plakken sinaas appel ernaast met een pluk veldsla ertussen.
Terug naar overzicht Terug naar overzicht
Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'