Leeftijdcheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Zomerse salade met rivierkreeftjes en kip

Hoofdgerecht Gevogelte 4 porties

Ingrediënten

  • 350 gram rivierkreeftjes
  • 1 theelepel komijn
  • 2 theelepels vissaus
  • 4 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 15 muntbladjes, fijngesneden
  • 1 theelepel suiker
  • 2 gekookte kipfilets, in stukjes gescheurd
  • 1 wortel, geraspt
  • 100 gram tuinbonen
  • 1 komkommer, geschild, zaadlijsten
  • verwijderd en in blokjes gesneden
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 krop Romeinse sla of veldsla
  • 1-2 eetlepels sesamzaad of gehakte
  • amandelen, geroosterd

Bereiding

  1. Doe de rivierkreeftjes in een grote kom.
  2. Meng in een kleine kom de komijn, vissaus, limoensap, olijfolie, sesamolie munt en suiker.
  3. Roer tot de suiker is opgelost en giet het mengsel dan over de garnalen.
  4. Laat even marineren.
  5. Voeg kip, wortel, tuinbonen, komkommer, lente-ui en Romeinse sla toe.
  6. Schep om en serveer in individuele porties of op een grote schaal.
  7. Bestrooi met het sesamzaad.
Terug naar overzicht Terug naar overzicht
Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'