Rundvlees met noodles uit de wok
Ingrediënten
- 400 gram magere runderlapjes
- 100 gram gesneden shiitake
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 bosje lente-uitjes
- 250 gram bleekselderij
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gemberpoeder
- 50 gram sesamolie
- 25 gram cashewnoten
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels droge sherry
- 250 gram woknoodles
- 200 ml water
- zout en witte peper
Bereiding
- Snijd het vlees en de groenten in kleine reepjes.
- Bak de noten in de olie tot ze geuren.
- Haal de noten eruit en bak het vlees al roerend gaar.
- Haal het vlees uit de wok, voeg de rest van de olie toe en bak de groenten samen met de uitgeperste knoflook en gember al roerend lekker knapperig.
- Blus de groenten af met de sojasaus en droge sherry.
- Voeg de woknoodles en het water toe en laat het gerecht in 3 à 4 minuten gaar worden.
- Als de noodles gaar zijn en het water is opgenomen, het vlees en het zout en de peper toevoegen en mee laten warmen.
- Serveer het gerecht bestrooid met de cashewnoten.