Moussaka
Ingrediënten
- 4 el zonnebloemolie
- 2 uien, gesneden
- 1 kg aardappels, geschild en gesneden in dunnen plakjes van 2 à 3 mm
- 300 gr. rundergehakt
- 3 el tomatenpuree
- 1 aubergine, in blokjes
- 1 tl rode paprika
- 2 tl zout
- 2 eieren
- 4 el slagroom of 3 el crème fraiche
- 2 el fijngehakte peterselie
- zout
Bereiding
Vleessaus
- Verwarm olie in een pan en fruit de uien in 10 à 15 minuten.
- Voeg 2 el tomatenpuree toe en fruit dit een paar minuten.
- Voeg dan het vlees toe.
- Roer het vlees geregeld zodat al het vlees gekleurd is.
- Voeg de aubergineblokjes, paprika en 1 (!) el. peterselie toe.
- Laat alles nog 15-20 minuten bakken.
- Breng op smaak met zout en peper.
Aardappelmengsel
- Meng de aardappelplakjes met zout, peper en 1 el van de tomatenpuree.
Moussaka
- Verwarm de oven voor tot 250°C.
- Vet de bodem van een ovenschaal in met een scheutje olie.
- Bouw de moussaka als volgt op: start met laagje aardappelplakjes, vervolgens schenk je hier een deel van de vleessaus over, bedek dit weer met de aardappelplakjes.
- Herhaal dit proces tot je alle aardappels en vleessaus gebruikt hebt. Maar let op! Eindig met de aardappels.
- Moussaka bedekken.
- Zet de schaal in de oven en bak het 15 tot 20 minuten.
- Klop ondertussen de eieren met crème fraiche of slagroom en de rest van de peterselie.
- Strooi het eiroom- mengsel over de moussaka en bak op 200°C nog 20 minuten of totdat de aardappels goed gaar zijn