Varkenshaasmedaillons met avocadosalsa
Ingrediënten
- 1 mango
- 2 avocado's
- 1/2 komkommer zaadlijsten verwijderd
- 1 rode peper zaadlijsten verwijderd
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 4 el olijfolie
- 1 el limoensap
- 2 x 225 g varkenshaas, op kamertemperatuur
- 25 g boter
Bereiding
- Snijd het vruchtvlees van de mango, avocado en komkommer in blokjes van 1/2 cm.
- Snijd de peper in dunne reepjes.
- Meng de mango, avocado, komkommer, peper en bosui en schep om.
- Meng met 2 el olie, het limoensap en peper en zout.
- Vouw het dunne uiteinde van de varkenshaas om zodat het vlees overal even dik is.
- Maak vast met de cocktailprikkers. Bestrooi met peper en zout.
- Verhit 2 el olie en de boter in een koekenpan en bak de varkenshaas in 10 minuten rondom gaar.
- Neem uit de pan en laat 5 minuten afgedekt rusten.
- Snijd het vlees in plakken van 1 1/2 cm.
- Serveer met de avocadosalsa.
- Lekker met gebakken aardappels en rucolasalade.