Argentijnse empanada’s met avocadosalsa
Ingrediënten
- 2 el olie
- peper en zout
- 2 gesneden rode uien
- 300 g rundvleesreepjes in kleine blokjes
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 2 losgeklopte eieren
- 1 blik maïskorrels
- 1 pak plakjes deeg voor hartige taart (ontdooid)
- 1 uitgeperste citroen
- 2 rijpe avocado's
- 6 el grofgehakte koriander
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui met het vlees.
- Voeg paprikapoeder en komijn toe, bak 1 minuut mee.
- Breng op smaak met peper en zout en laat het afkoelen op een bord.
- Meng de helft van de eieren met de maïs en het vleesmengsel.
- Snijd met behulp van het schoteltje rondjes deeg uit het hartige taartdeeg.
- Verdeel het vleesmengsel erover en vouw de rondjes dicht. Druk de randen goed op elkaar met een vork en prik de bovenkant 1 keer in.
- Bestrijk de empanada met wat losgeklopt ei.
- Leg de empanada’s op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak ze in ca. 15 min. goudbruin.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en schraap het vruchtvlees eruit.
- Meng de avocado met wat sap van de citroen en de koriander.
- Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat citroensap.