Cassoulet met worstjes en spek
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 150 g gerookte spekreepjes
- 8 (merguez) worstjes
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 rode paprika's, in repen
- 350 g ontdooide diepvriestuinbonen
- 350 g witte bonen
- 200 ml gekruide tomatensaus (uit pakje of zelfgemaakt)
- 2 laurierblaadjes
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
Bereiding
- Verhit de olie in een braadpan en bak de spekreepjes in ca. 5 minuten knapperig.
- Schep ze met een schuimspaan op een bord.
- Bak de worstjes in het bakvet in 5 minuten rondom bruin.
- Schep de worstjes op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Bak de uien en knoflook 3 minuten in het bakvet. Voeg de paprika toe en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg de tuinbonen, witte bonen, tomatensaus, laurier en zout en peper toe.
- Laat het gerecht afgedekt onder af en toe omscheppen 15 minuten zachtjes stoven.
- Warm de worstjes nog even mee.
- Verwijder de laurierblaadjes en bestrooi het gerecht met de spekjes en peterselie.