Chateaubriand
Lekker met haricots verts en een aardappelschotel.
Ingrediënten
- 500 gr ossenhaas aan 1 stuk
- 1 prei
- 1 paprika
- 1 ui
- 100 gr champignons
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr spekreepjes
- scheut wodka
- 1 tl paprikapoeder mild
- beetje bloem
- beetje boter
- snufje peper en zout
- 1/2 liter vleesbouillon
- scheut room
Bereiding
- Peper en zout de ossenhaas en brand hem aan alle kanten mooi bruin.
- Zet in de oven.
- Fruit de uitjes glazig in de pan, voeg spekreepjes, champignons en paprika toe.
- Na ca. 1 minuut de knoflook en de prei toevoegen.
- Daarna paprikapoeder toevoegen en een scheut wodka.
- De pan schuin boven de vlam houden zodat de wodka bij de rand komt en deze vlam vat.
- Als het vuur gedoofd is voeg je zoveel bloem toe dat het geheel licht gebonden is.
- Voeg daarna beetje bij beetje de bouillon toe.
- Tot slot voeg je nog een scheut room toe en breng je de saus op smaak met peper en zout.
- Haal de ossenhaas uit de oven en snijd deze in plakken en leg in de saus.
Lekker met haricots verts en een aardappelschotel.