Tajine van kefta en eieren
Ingrediënten
- 600 gram gehakt
- 1 ui fijn gesnipperd
- 2 el. fijngehakte koriander
- 2 el. fijngehakte peterselie
- 1 tl. zwarte peper
- 4 tl. paprika poeder
- 2 tl. komijn poeder
- 2 teentjes gehakte knoflook
- 1 tl. Kaneelpoeder
- 1/2 tl. Zout
- 4 el. olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes in saus
- 4 eieren
- 1/2 spaanse peper
Bereiding
- Meng de ui, koriander, peterselie, peper, paprikapoeder, komijnpoeder, knoflook, kaneelpoeder, spaanse peper (zaden verwijderen) en het zout. en kneed de helft hiervan door het gehakt.
- Zet de tajine op laag vuur en verwarm de olie.
- Voeg de tomatenblokjes met het sap en de rest van het kruidenmengsel toe en zet de deksel op de tajine.
- Laat het tomatenmengsel zachtjes 5-7 minuten koken.
- Draai in de tussentijd kleine gehaktballetjes van het gehakt schep ze door de tomatensaus en laat ze op laag vuur 30 minuten gaar worden (tussentijds draaien).
- Maak na het half uur vier open plaatsen tussen te balletjes en het sap en breek de eieren ertussen.
- Zet de deksel weer op het tajine en na 7 min. zijn de eieren gestold maar is het dooier nog een beetje vloeibaar.
- Serveer direct met vers stokbrood.