Rundvlees gestoofd in Rioja
Heerlijk met aardappelpuree of rijst.
Ingrediënten
- 600 g runderstoofvlees
- 3 el olijfolie
- 6 sjalotjes, versnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes
- 250 g champignons, in plakjes
- 1/2 tl pimentpoeder
- 350 ml Conde de Valdemar Rioja Crianza
- 225 g tomatenblokjes uit blik
- 2 takjes verse tijm
- zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verwijder het overtollige vet van het vlees.
- Snijd het vlees in stukken van 5 cm.
- Verhit de olie in een hittebestendige ovenschaal met handvat of in een grote pan.
- Voeg het vlees toe en braad het op hoog vuur 10 minuten rondom aan.
- Neem het vlees uit de pan.
- Doe de sjalotjes, de knoflook en de bleekselderij in de pan en laat al roerend 4 minuten bakken.
- Voeg de champignons toe en bak ze 1 minuut mee.
- Voeg het pimentpoeder, de wijn, de tomatenstukjes en de 1 takje tijm toe.
- Breng op smaak.
- Leg het vlees terug in de schaal of pan en laat zachtjes aan de kook komen.
- Leg er een deksel op en laat 1 tot 2 uur sudderen, tot het vlees zacht is.
- Breng op smaak en garneer met een takje tijm.
Heerlijk met aardappelpuree of rijst.